• Почетна
  • СПОРТ
  • Шилб: Звезда има веома богату историју и фантастичне навијаче
Прочитај ми чланак

Шилб: Звезда има веома богату историју и фантастичне навијаче

0

blake-shilb

(Блиц)

Демаркус Нелсон, Блејк Шилб и Чарлс Џенкинс прикључиће се 20. августа екипи и ставиће се на располагање тренеру Дејану Радоњићу. Блејк Шилб једва чека до дође у Београд. Оно што је најважније је да на припреме стиже веома одморан и жељан доказивања.

„Могу да кажем да сам овог лета имао највише времена за одмор од како сам постао професионалац. То сам искористио на прави начин. Посетио сам Јамајку, био сам и на Флориди, а највећи део одмора сам провео у Чикагу. С обзиром да сам имао доста слободног времена нисам желео да се много опустим, па сам вредно тренирао, трудио сам се да додатно побољшам технику и унапредим своју игру. Све време сам био са породицом, а стигао сам и да реновирам свој дом“, почеп је причу Шилб за званични сајт Црвене звезде.

Занимљиво је да је Блејк Шилб био друго појачање црвено-белих, а да је од новајлија за наредну сезону пре њега сарадњу договорио Јака Блажич.

„Црвена звезда је веома рано показала интересовање за мене, била је веома конкретна и коректна. Мој нови агент Ли Мелкиони и ја смо желели да у што ранијој фази прелазног рока решимо питање мог трансфера. Жеља нам је била да направимо корак напред у смислу да одем у велики клуб. Имао сам прилике да играм против Црвене звезде док сам био члан чешког Нимбурка у својој првој професионалној сезони. Из тог разлога сам знао шта клуб у кошаркашком смислу може да ми понуди. Црвена звезда има веома богату историју и традицију, фантастичне навијаче и учествује у Евролиги, па сам одлуку лако донео“, истакао је Шилб.

Ни Блејку Шилбу нису могле да промакну приче о фантастичној атмосфери у Пиониру, коју праве Звездине ватрене присталице.

„Знам да су навијачи Црвене звезде веома страствени. Чуо сам бројне приче и видео много тога о њима на интернету. Могу да кажем да ми то као играчу даје додатну енергију. Мислим да је у заједничком интересу да имамо велика међусобна очекивања, да навијачи много тога очекују од нас, али и да ми играчи у сваком тренутку можемо да се ослонимо на њих. Очекујем да навијачи буду луди за кошарком коју будемо играли, а од нас ће за узврат добити максимално пожртвовање сваки пут када будемо изашли на терен“, обећава Американац.

Колико је Блејк Шилб посвећен кошарци најбоље сведоче његове речи.

„Кошарку сам почео да играм са седам година. Овај спорт ми много значи. Кошарка је била моја најбоља учитељица кроз цео живот. Омогућила ми је да себи обезбедим диплому факултета, да путујем свуда по свету и да сада имам прилику да дођем у Београд и Србију“, искрен је Шилб.

Амерички интернационалацје онда објаснио који су његови главни циљеви у наредној сезони.

„Један од мојих главних циљева је да помогнем подизању нивоа тима у сваком смислу. То значи да у сваком смислу будемо успешнији и остваримо још боље резултате него што је то био случај прошле сезоне. Жеља ми је и да Црвена звезда оствари запажену улогу у Евролиги, а себи желим добро здравље јер је то најважаније“, закључио је Шилб.