Прочитај ми чланак

СЕЛЕКТОР МЛАДИХ: Две победе императив, али имамо тим који то може

0

Селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић изјавио је данас да неће бит лако победити Ирску и Словенију јер су бодови императив у борби за бараж за пласман на Европско првенство, али да верује у екипу коју води.

ФОТО: ФСС

ФОТО: ФСС

Неће бити лако, јер постоји императив, али имамо играче који све ово могу да изнесу. Фокус је тренутно само на првој утакмици са Ирском, селекцијом која је изгубила све шансе, али с обзиром на њен менталитет и борбени дух, очекује нас тешка и захтевна утакмица. Верујем да смо квалитетнији и желимо да освојимо три бода и тако сачекамо дуел са Словенијом – рекао је Сивић на конференцији за медије.

Он је додао да је за разлику од претходног окупљања добра вест да већина репрезентативаца сада има већу минутажу у клубовима.

Радује ме тај податак, јер су се многи у међувремену изборили за статус у клубовима. У такмичарском ритму су и Антонов, Вељковић, Чаврић, Ожеговић, Ђурђевић…Мали хендике биће одсуство Сергеја Милинковића-Савића у Ирској, због картона, али биће спреман за утакмицу против Словеније.

Сивић је још једном нагласио добру сарадњу са селектором А репрезентацијеСлавољубом Муслином.

Мморам да поново истакнем сјајну сарадњу и његово разумевање када је у питању млада репрезентација. Сада су са нама Живковић и Грујић и наравно да сам му захвалан због тога.

Србију две победе воде у бараж, а оба ривала знају да буду и те како неугодна.

– О Словенији нећу да причам пре меча у Ирској, али сигурно да нисмо заборавили пораз у првом мечу и имамо велику жељу да им се реванширамо. А када је реч о Ирцима, знамо сви какав борбени дух поседују, ради се о селекцији која даје максимум до последњег минута, никада не одустаје. Нама су у глави само три бода и тако ћемо поставити игру – закључио је Сивић.