Прочитај ми чланак

Сукоб демостраната и полиције у Тел Авиву, траже оставку Нетањахуа (ВИДЕО)

0

Сукоби између израелске полиције и демонстраната избили су у Тел Авиву након што се хиљаде људи окупило да протестује против владе и захтева да врати таоце које држи Хамас у Гази, пише Гардијан.

Како пише Гардијан, Неки демонстранти у Тел Авиву су носили фотографије женских војника који су се појавили у видеу раније током недеље показујући их убрзо након што су отети током напада Хамаса на Израел 7. октобра.

Неки су држали транспаренте на којима је писало: „Стоп рату“ и „Помоћ“, наводи се. Тражили су, пише овај медиј, од владе да постигне договор о ослобађању десетина талаца који су још увек у заробљеништву.

Протестанти су такође захтевали оставку израелског премијера Бењамина Нетањахуа и тражили нове изборе, наводи Гардијан.

“Сви смо видели видео, нисмо могли остати код куће након што је влада напустила све те људе,” рекла је Хилит Саги из групе Жене Протестују за Повратак Свих Талаца, преноси Гардијан.

Седам особа је ухапшено на протесту касно у суботу, како је наведено, а најмање једна особа је повређена, известио је израелски лист Хааретз. Протести су се такође одржали и на другим местима широм земље, укључујући и луку Хаифу, написао је лист.