Прочитај ми чланак

Савић: Румуни не могу да нас угрозе

0

vaterpolo1
(Б92, Бета)

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да су мисли свиху тиму усмерене само на утакмицу са Румунијом у осмини финала Светског првенства.

„Улазимо у други део првенства, наше је да радимо и да у овој ситуацији учинимо све да меч дочекамо спремни. Само ми је Румунија у глави. Није то онај ривал који је знао да нас угрози, али сада тражим максималан улазак у игру, без опуштања ниједног тренутка“, рекао је Савић уочи дуела са Румунијом.

Српски репрезентативац Филип Филиповић истакао је да очекује да његов тим у наставку Светског првенства у Барселони заигра 20 до 30 одсто боље него до сада.

“Досадашњим делом сам делимично задовољан, највише реакцијом против Мадјара, када су претили да анулирају нашу предност“, навео је Филиповић.

Ако елиминише Румунију, Србија ће у четвртфиналу играти против победника дуела између Црне Горе и Канаде.

„Знао сам да ће Немачка да победи Румунију. Са те стране нама име ривала у осмини финала није много ни значило. Ипак, ово је важнији део првенства, који захтева максималну концентрацију и верујем да ћемо бити успешни. Евентуални сусрет са Црном Гором јесте занимљив, али овде има одличних екипа, на пример Грчка“, рекао је Андрија Прлаиновић.

Селектор Румуније Влад Хаџију рекао је да је тешко да његова екипа победи Србију.

„Вероватно нећемо победити Србију, али верујем да овај тим може да игра све боље“, рекао је селектор Румуна.

Утакмица измедју Србије и Румуније играће се у недељу од 17.30.