Прочитај ми чланак

СAЛЕ ПРИЗНAЈЕ СAМО ТИТУЛЕ: Рекао сам играчима да хоћу злато!

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Aлександар Ђорђевић рекао је данас да је главни циљ на Европском првенству 2017. године освајање златне медаље.

sale-djordjevic – Морамо да будемо ментално спремни и изузетно посвећени јер то дугујемо навијачима и себи. Верујем да ћемо бити прави, желимо злато и то сви моји играчи знају – рекао је Ðорђевић за сајт ФИБA.

Ðорђевић није желео превише да коментарише ривале Србије у групној фази шампионата Европе – селекције Турске, Русије, Велике Британије, Летоније и Белгије.

– Идемо од утакмице до утакмице. За нас ће први дуел на првенству бити најважнији у историји српске кошарке, а онда сваки следећи још битнији – поручио је селектор „орлова“, са којима је освојио сребрне медаље на Светском првенству и Олимпијским играма.

Према његовим речим добра ствар за репрезентацију Србије је што неће морати да мења градове током турнира који се одржава у четири земље јер се завршница игра у Истанбулу, у којем ће бити и у групној фази.

– Очигледно је да је то само један детаљ, али ће помоћи. То нас спашава адаптације и путовања, како нас, тако и навијача. Уопште није лоше. Знамо колико нас дуг пут чека – поручио је Ðорђевић.

Европско првенство играће се од 31. августа до 17. септембра наредне године, а титулу брани Шпанија.