Прочитај ми чланак

Руска ВТБ банка откупила Звездин дуг

0

vtb banka

(Курир)

ВТБ Капитал банка, друга по величини у Русији, постигла је споразум с Марфин банком и тако преузела дуг од 5,5 милиона евра, колико фудбалски клуб Црвена звезда дугује овој банци. Ова ситуација је веома добра за клуб с Маракане јер сада Руси неће условљавати сталне блокаде рачуна, а ново руководство се нада да ће цео дуг бити преточен у рекламу.

То практично значи да би тренутни дуг клуба од 49,4 милиона евра могао да буде умањен за 5,5 милиона, што би била огромна ствар у финансијској консолидацији Црвене звезде.

– Марфин банка је у великим проблемима и продаје сва своја потраживања која има у свету. Тако је и са Црвеном звездом. Марфин банку је преузела Народна банка Кипра, а руска ВТБ Капитал банка нова је на српском тржишту – тврди добро обавештени извор и додаје:

– Верујем да ће ситуација сада бити знатно боља по Црвену звезду. Нови инвеститори из ВТБ Капитала наступају по сценарију „Гаспрома“ и воде се тиме да је најбоља реклама преко спорта, а Звезда, без обзира на све, и даље јесте најпрепознатљивији бренд из Србије.

ВТБ банка једна је од највећих финансијских институција у Русији. То је стратешка руска банка организована као међународна финансијска група. Заинтересовани су да инвестирају у пројекте из области инфраструктуре и енергетике.