• Почетна
  • СПОРТ
  • Рат са менаџерима на Маракани, само пет од 30 играча нема штетне уговоре
Прочитај ми чланак

Рат са менаџерима на Маракани, само пет од 30 играча нема штетне уговоре

0

fk crvena zvezda

(Блиц)

Фудбалски клуб Црвена звезда и даље се бори са финансијским потешкоћама, а потпредседник клуба Славиша Кокеза поручио је менаџерима, агенцијама и клубовима који имају проценат власништва играча да би најбоље било да се изврши корекција уговора. У супротном, њиховом клијенту следује клупа.

Потпредседник клуба истакао је да само пет од 30 играча нема штетне уговоре по клуб, па ће се руководство заложити за ревизију, према којој би менаџеру или другом клубу максималан проценат износио 20 одсто, у супротном, играч би отишао у други план.

Као најнеповољније, руководиоци су истакли уговоре Луке Миливојевића и Огњена Мудринског. Према споразуму, од следећег трансфера младог Крагујевчанина чак 40 одсто одлази бившем клубу Раду. Од Мудринског, 50 процената би отишло Јагодини, из које је млади репрезентативац у најтрофејнији српски клуб прешао у августу прошле године.

Такође, најављује се да ће сви који пристану на проценат од 20 одсто новац добити одмах, „док ће се за остале видети“.

Поред тога, Звезда поново има случај у ком играч захтева раскид уговора на штету клуба, јер је то затражио Милош Димитријевић. У претходним идентичним ситуацијама, Марко Перовић, Филип Јанковић и Никола Шакић добили су раскид сарадње од Арбитражне комисије.