Прочитај ми чланак

Рашовић: Нисмо екипа која се брани

0

vuk-rasovic

(Б92)

Тренер Партизана Вук Рашовић очекује да се екипа пласира у групну фазу Лиге Европе, након реванша против Туна.

Фудбалери Партизана у четвртак од 20 сати играју у Туну, против истоимене швајцарске екипе реванш утакмицу плеј-офа за Лигу Европа.

„Они ће дати све од себе да анулирају предност што пре, али наше жеље су познате. Играчи желе да ураде нешто добро и за себе и за клуб, да обезбеде још најмање шест утакмица и да бар до децембра будемо у Европи“, рекао је Рашовић.

Рашовић је рекао да очекује да његови играчи од почетка утакмице буду концентрисани и да што пре дођу до своје игре.

„Морамо што пре да дођемо до наше игре. Нисмо екипа која се брани, желимо да додјемо до паса, да што пре постигнемо гол“, рекао је Рашовић.

Тренер шампиона Србије рекао је и да очекује да ће екипа Туна „вребати“ сваку грешку Партизана и да ће у четвртак играти као у Београду, дугим лоптама и на контранападе и полуконтранападе.

Рашовић је оценио да Партизан има добар резултат и да се неће бранити као и да ће његови играчи покушати да што пре постигну гол.

„Знамо шта хоћемо, очекујем позитиван резултат и пласман у Лигу Европа. Као што сам рекао и пре прве утакмице, имамо два меча да покажемо да смо бољи. Имамо позитиван резултат који гарантује мирну утакмицу. Желим да Партизан продје даље, играчи су спремни и сигуран сам да ће то показати на терену“, рекао је он.

Упитан да ли је ово утакмица сезоне за Партизан, Рашовић је рекао да је „свака утакмица утакмица сезоне“, али да ће, шта год да се деси у Туну, „Партизан живети даље“.

На питање новинара да ли осећа да је играчима лакше после две везане победе, он је одговорио потврдно, али да је најбитније да се то види на терену.

„Битно је да се то види. Види се да лакше играју, да су слободнији у пријему лопте. Код нас су очекивања увек иста, морамо да се потврђујемо из утакмице у утакмицу“, рекао је он.

Рашовић је рекао да су сви играчи здрави и спремни за утакмицу осим Немање Којића.

„Он је јуче тренирао први пут и превелик је ризик да уђе у комбинацију за тим. Играће само максимално спремни играчи који ће од првог минута моћи да се боре за сваки педаљ терена“, рекао је.

На питање каква је ситуација са Марком Шћеповићем, Рашовић је рекао да се оочекује расплет око његовог трансфера и да ће одлуку о томе да ли ће бити у комбнинацији за утакмицу са Туном донети у уторак вече.

Екипа Партизана тренирала је у Старој Пазови, а тренер црно-белих рекао је да се нада да ће три тренинга бити довољна да се играчи привикну на вештачку подлогу, каква је на стадиону у Туну.

Голман Партизана Владимир Стојковић рекао је да очекује тешку утакмицу, али да је сигуран у позитиван резултат и пласман у Лигу Европа.

„Очекујем тешку утакмицу. Тун ће ући са једним голом заостатка и верујем да ће нас напасти од почетка. Имају два квалитетна нападача
на које треба обратити пажњу, али сам сигуран у позитиван резултат и пролаз даље“, рекао је Стојковић.

Он је рекао да његов останак у Партизану не зависи од ове утакмице и да је посвећен само предстојећем мечу са Туном, јер је то најважније и за њега и за клуб.

У првој утакмици, прошлог четвртка у Београду црно-бели победили су са 1:0.