Прочитај ми чланак

Рафаел Надал се допингује!

0

Rafael-Nadal-Monaco

(Курир)

БЕЧ – Аустријски тенисер Данијел Келерер оптужио је Рафаела Надала да се допингује. Келерер, који је доживотно суспендован због намештања мечева, рекао је да је вишемесечно одсуство најбољег шпанског играча само склањање од суспензије.

„Седам месеци није играо због повреде, а онда се врати и освоји 10 од 13 турнира. То је немогуће, немогуће! То све говори, у комбинацији са гласинама, да је повреда само параван за ‘тиху’ суспензију. Нико не верује да Надал није ништа узимао, али замислите колики би ударац био за тенис када би његов тест био позитиван”, рекао је Келерер.

Аустријски тенисер је прозвао још једног шпанског играча, Давида Ферера.

„Он јесте, или је био, страствени пушач. Једном сам играо против њега и пушио је десет минута пре меча. После је трчао још више у трећем сету, а ја сам био уморан као пас”, рекао је бивши тенисер.

Највећи проблем у изјави аустријског тенисера је чињеница да у свету тениса нема већи кредибилитет. Два пута је суспендован од стране АТП због непристојног понашања, због чега је добио надимак „Луди Дени“.

Такође, Келерер је први тенисер коме је доживотно забрањено бављење тенисом због покушаја намештања резултата. Некадашњи 55. тенисер света у мају 2011. године проглашен је кривим за кршење три правила антикорупцијских правила Тениске јединице за интегритет (ТИУ) са оптужбама да је прилазио другим тенисерима како би наместили меч, као и да је тражио од других да изгубе.