Прочитај ми чланак

ПОНОСАН И – НЕЗАДОВОЉАН! Ђорђевић: Овако не игра репрезентација Србије!

0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ðорђевић, после победе над Аустријом (82:81), није био задовољан како је екипа приступила мечу у Бечу, али истакао да је поносан што је до краја веровала у триумф

Србија је савладала Аустрију 82:81 тако што је надокнадила двоцифрен заостатак, односно тројком младог Алексе Аврамовића 22 секунде пре краја и обезбедила пласман у наредни круг квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године.

– Кошарка је таква игра, ми смо такмичари и никада се не предајемо, веровали смо у себе до самог краја и успели да победимо. Нисмо играли добро, нарочито у одбрани. Аустријски тим је био спремнији на нашу игру него ми на њихову. Поносан сам на играче што се нису предавали, али никако нисам задовољан начином на који су ушли у меч – рекао је Ðорђевић после утакмице, а преноси КСС.

Према његовим речима можда су неки кошаркаши били уљуљкани због похвала.

– Не кажем да смо потценили тим Аустрије, али оно што сам видео у свлачионици пред утакмицу, није приступ који се очекује од репрезентативаца Србије пред овако важан меч. Можда су неки играчи били уљуљкани похвалама које сам изрекао о њима, али то није довољно. Сваки играч мора да се доказује против сваког противника и то је једини исправан приступ свакој утакмици у овим квалификацијама – истакао је селектор.

Ðорђевић се захвалио навијачима којих је у великом броју било у Бечу.

– Атмосфера је била сјајна и изузетно ми је драго због њих, што смо на крају дошли до ове тешке победе, они су то заслужили – поручио је Александар Ђорђевић.

Јунак меча Алекса Аврамовић очекивао је тежак дуел са Аустријанцима.

– У првом полувремену смо играли лоше, дозволили смо им да играју своју игру. На почетку другог дела примили смо много лаких поена, дозволили противнику да поново направи предност. Ипак, веровали смо у себе и у завршници направили преокрет. Велико хвала публици која нас је сјајно бодрила, ово је победа за њих – закључио је Аврамовић.

Српски кошаркаши следећи меч у квалификацијама играју у Грузији 29. јуна.