• Почетна
  • СПОРТ
  • Подрашчанин најбољи одбојкаш Србије, а Огњеновићева одбојкашица
Прочитај ми чланак

Подрашчанин најбољи одбојкаш Србије, а Огњеновићева одбојкашица

0

maja-ognjenovic-marko-podrascanin

Средњи блокер репрезентације Србије Марко Подрашчанин изабран је за најбољег српског одбојкаша у 2015. години, а код жена та награда припала је Маји Огњеновић.

Подрашчанин је током ове године са селекцијом Србије освојио сребрну медаљу у Светској лиги, а награда за најбољег одбојкаша припала му је први пут у каријери.

„Велика ми је част што добијам ову награду. Искрен да будем, нисам је очекивао, јер из личних искустава у 2015. години, осим Светске лиге, није била посебно успешна. Захвалио бих свима, а посебно доктору Љуби Мартиновићу који нас храни позитивном енергијом… И одговарајућим лековима“, рекао је Подрашчанин уз смех на новогодишњем коктелу у београдском хотелу Метропол.

„Имамо шансу да на најбољи начин почнемо 2016. годину, да на турниру у Берлину изборимо пласман на Игре у Рио“,додао је он.

Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић је другу годину узастопно изабрана за најбољу српску одбојкашицу.

Она је са националном селекцијом у 2015. години освојила бронзану медаљу на Европском првенству, као и сребрно одличје на Светском купу, које им је донело и пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. Такође, Огњевићева је проглашена и за најбољег техничара на континенталном шампионату.

„Изузетно сам почаствована што други пут добијам ову награду, поготово јер долази од некога нашег, нашег Савеза. Да је ову награду добила било која моја саграчица из репрезентације то би било праведно и очекивано“, рекла је Огњеновићева.

Она је оценила да ће 2016. година бити још успешнија за српску одбојку.

„Знам да ће година пред нама бити још успешнија, јер ћемо освојити медаљу у Рију. Никада нисам изјавила нешто као данас, али сам у ово сигурна, јер је екипа сазрела и спремна је за нешто тако“, казала је она.

Поред награда за најбоље играче, додељене су и многобројне плакете градовима и спонзорима као знак захвалности на подршци, златне значке Владимиру Батезу,Андрији Герићу, Николи Грбићу, Вањи Грбићу и Ивану Миљковићу за прво одбојкашко злато са Олимпијских игара, као и признања екипама средњих школа из Београда и Великог Градишта на пласману на Светско школско првенство, које ће се у јуну одржати у главном граду Србије.

Такође, проглашени су и најбољи спрски играчи у одбојци на песку. У мушкој конкуренцији за најбољег је проглашен Лазар Коларић, а код жена изабрана је Марија Милошевић.

„Наше селекције су у овој години биле на пет континената и постигле су одличне резултате, мада, увек може боље. Женска екипа се са три велика такмичења вратила са медаљама и за њих се може рећи да су дале скоро максимум, наравно мислим да ће Рио бити максимум. Мушка екипа је постигла сјајан резултат у Светској лиги, јер су играли као колектив и без оптерећења, али сада имамо мало проблем с тим… Ваљда ћемо у Берлину то решити и да ће се и они наћи у Рију“, рекао је председник ОССАлександар Боричић.

Новогодишњи коктел почео је минутом ћутања у почаст недавно преминулом легендарном одбојкашу Дејану Брђовићу.