• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан већ сад ”зна” ко му је противник у квалификацијама за Лигу шампиона
Прочитај ми чланак

Партизан већ сад ”зна” ко му је противник у квалификацијама за Лигу шампиона

0

UEFAe2683581262_orig
Јерменски Ширак направио је велики корак ка другој рунди квалификација за Лигу шампиона, после победе над Тре Пенеом из Сан Марина 3:0.

Ширак је доминирао током целе утакмице, промашио и пенал, и готово је извесно да ће за две недеље играти са Партизаном у другој рунди.

Сва три гола постигао је фудбалер из Обале Слоноваче Исмаел Беко Фофана у средњој трећини утакмице. Сенегалац Даме Диоп промашио је пенал после десет минута игре, али је Фофана погађао у 36, 56. и 65. минуту меча.

Реванш је на програму за недељу дана, бољи тим иде на Партизан за две недеље.

Клуб из града познатог по катастрофалном земљотресу, који му је преполовио становништво 1988, потпуно је доминирапо током целог меча и створио неколико сјајних прилика, али је Ђанмарко Пацини, дебитант који је у Тре Пене стигао из Риминија, сјајно чувао мрежу.

Ширак: Харутјуњан, Кадио, Ховханисјан, Кјере (Марикјан 78), К. Алексањан, Мурадјан, Давојан, Диоп, Одијамбо (Мкрчјан 73), Хакобјан (Паносјан 63), Фофана.

Тре Пене: Пацини, К. Валентини, Баскети, Михајловски, А. Роси, М. Роси (Тамбурини 88), Чибели, Кјаруци, Пињери (Кардини 79), Вали, Капикјони (Менин 71).