Прочитај ми чланак

Москва: Русија и Србија разговарају о војним испорукама

0

Размена процена безбедносних претњи између држава је саставни део политичког дијалога Русије и Србије, навео је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко

Русија и Србија разговарају о потенцијалним претњама у вези са испорукама оружја, рекао је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко, коментаришући информације да српска муниција завршава у Украјини.

Размена процена безбедносних претњи између држава је саставни део политичког дијалога Русије и Србије. Наравно, то се односи и на питања војних испорука“, указао је руски дипломата.

„Фајненшел тајмс“ објавио чланак под насловом „Србија жмури на то што њено оружје завршава у Украјини“, у којем се наводи да је „доказ“ да српско оружје стиже на источни фронт то што Београд наоружање продаје – западним државама.

У тексту даље пише да је Украјина од почетка Специјалне војне операције могла да добије муницију из Србије у вредности од око 800 милиона евра преко трећих земаља. 

Бићемо у контакту са Србијом како бисмо проверили информацију да ли се српска муниција испоручује Украјини, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.