Прочитај ми чланак

Партизан – Ко уместо Стојкета?

0

FK Partizan48(sportske.net)
Током актуелних припрема, а до почетка квалификација за Лигу шампиона, једно од кључних питања које тренер Партизана Вук Рашовић треба да реши јесте ко ће од тројице кандидата заслужити улогу првог голмана црно-белих после одласка Владимира Стојковића.

За место међу стативама Партизановог гола боре се Живко Живковић, Никола Петровић и новајлија Милан Лукач, који је овог лета дошао из ОФК Београда.

Током прошле сезоне, Никола Петровић је добијао прилику да се наметне, у време када је Стојковић био повређен, бранио је и у мечевима Лиге Европе, па једини од поменуте тројице има одређено европско искуство.

Милан Лукач је у Партизан дошао као стандардни чувар мреже “Романтичара“ и од стране навијача ОФК Београда чак је проглашен и најбољим играчем тима са Карабурме у протеклој сезони. Ипак, остаје да се види колико ће му времена бити потребно да се на прави начин уклопи у нову средину и избори са конкуренцијом.

Кад је у питању Живко Живковић, за њега је занимљиво да после капитена Саше Илића има најдужи стаж у актуелној екипи Партизана, али још увек није добио праву прилику да покаже због чега у Партизану и даље верују у њега.

У претходном периоду често је одлазио на “каљења“, па је утисак да после одласка Владимира Стојковића коначно има прилику да се избори за значајнију улогу у дресу Партизана.

“Што на позајмицама, што на припремама, седам година сам у првом тиму, а девет укупно у Партизану. Наравно, јасно ми је да морам да пружим максимум на тренинзима и проверама како бих убедио тренера да мени укаже поверење. Имам 24 године, међутим, ни то није пресудно, јер су голмани стварно као вино: што старији то бољи.

Чак ни животно доба нема везе, него форма, спососбности…“, реалан је Живковић, уз опаску да је још рано доносити закључке ко ће у наредној сезони бити први голман Партизана.