Прочитај ми чланак

Ђукановић: Вучић је у договору с Орбаном наместио да ТСЦ развали Партизан

0

Фудбалери ТСЦ победили су Партизан са 4:0 у мечу 16. кола Суперлиге Србије.

Од пролећа се у Хумској није десио овакав дебакл и тада је Младост ГАТ истим резултатом тукла црно-беле.

Пре тога, не памти се кад је Партизан овако понижен, а Владимир Ђукановић, члан Председништва Српске напредне странке и посланик у српском Парламенту сугерисао је да је та утакмица намештена.

Он је на друштвеној мрежи X (некадашњи Твитер) објавио „твит“, па га обрисао о договору Александра Вучића, председника Србије, са Виктором Орбаном, првим човеком Мађарске о победи ТСЦ-а.

„Вучић је у договору са Орбаном наместио да ТСЦ развали Партизан“, написао је, па обрисао Ђукановић и тиме инсинуирао да је председник Србије починио оно што се сматра кривичним делом. Познато је да су и Вучић и Ђукановић декларисани као навијачи Партизановог вечитог ривала, Црвене звезде.

 

Једна од окосница Орбанове регионалне политике је управо подршка спортским клубовима у срединама насељеним етничким Мађарима.

Подаци које је 2022. прикупио мађарски Атлатсо кажу да је 49,5 милиона евра пореских обвезника преусмерено је на територије у Словачкој, Румунији и Србији насељене мађарском мањином, па је и ТСЦ био део тог аранжмана, због чега је Орбан био на отварању академије тополског клуба.

“Живимо у Европи, где има места само за оне који се залажу за јединство, а не за оне који сеју семе раздора”, казао је Орбан на отварању академије ТСЦ-а 2019. године.

ТСЦ је нанео Партизану први пораз у сезони, а голове за победнички тим су давали Александар Ћирковић у трећем, Немања Стојић у 11, Милан Радин у 33. и Урош Миловановић у 49. минуту.

Иначе, Ђукановић је сат и по након објављивања текста вратио објављени твит називајући га „навијачким пецкањем“.