Прочитај ми чланак

ОВО НАМ НИЈЕ ТРЕБАЛО Ево како су страни медији известили о вечитом дербију

0

Страшне сцене које су виђене у првом полувремену 156. вечитог дербија, када је дошло до међусобне туче две фракције Партизанових навијача на јужној трибини, згрозиле су спортску јавност широм планете.

„Крвопролиће“ је главна, велика реч у наслову у британском таблоиду „Сан“, у чијем се наставку наводи „Партизанови навијачи се тукли једни са другима у бруталном београдском дербију после ког је 17 особа било повређено“.

Izveštaj „Sana“

Редакција „Сана“ је за утиске са меча упитала неименованог фото-репортера, који им је открио да је сукоб на трибини намењеној за домаће присталице на стадиону Партизана трајао скоро десет минута. Уз фотографије инцидената, читаоци су обавештени и о изгледу претучених навијача, за које се тврди да су били толико крвави да ће ушивања бити неопходна.

Агенција „Франс прес“ је, погрешно се позивајући на поједине медије који су јавили да је дошло до туче „делија“ и „гробара“, емитовала кратку информацију о „десетоминутној тучи коју је прекинула полиција“, а ту вест су преузели и неки амерички листови, попут Чикаго Трибјуна.

Главни руски медиј, „Русија данас“ (РТ), такође се позвао на сличне изворе, појаснивши само да је до туче дошло у сектору где су обично само присталице Партизана, те да је повређено оок 20 људи.

Британци су посветили далеко више пажње, па је тако „Дејли мејл“ под огромним насловом „Требало је да сте на истој страни! Београдски дерби упао у хаос када су се навијачи намерили на своје, скидајући их, пребијајући и палећи их бакљама“ на следећи начин известио са 156. „вечитог дербија“:

Izveštaj „Dejli mejla“

„Меч између Звезде и Партизана је увек заокружен у календару као један од најбруталнијих ривалитета на свету. Али, овога пута није била потребна међусобна нетрпељивост људи који навијају за различите клубове, јер су се Партизанове присталице окренуле једне против других. Једна од група је ушла на територију друге, а то се по њу завршило кобно, јер су били пребијени, пржени и избачени на терен полуголи“.

Водећи шпански листови, „Ас“ и „Марка“ одлучили су се да својим читаоцима не пишу много о дешавањима на 156. дербију, већ су се држали оне старе „слика (фотографија) вреди више од хиљаду речи“. А те фото-галерије, каква вас чека и на нашем сајту, назвали су „Битка за Београд у сликама“ (Ас) и „Крвава битка на трибинама током београдској дербија“.

Попут свих осталих поменутих медија, а и многих других, крваве слике из наше престонице, истакнуте су на насловним страницама.