• Почетна
  • СПОРТ
  • „ОРЛОВИ“ ХВАТАЈУ ЗАЛЕТ: Одбојкаши пред више од 60.000 људи, кошаркаши на Египат
Прочитај ми чланак

„ОРЛОВИ“ ХВАТАЈУ ЗАЛЕТ: Одбојкаши пред више од 60.000 људи, кошаркаши на Египат

0

odbojka -stadion_ff

Субота је дан за „орлове“ – кошаркаши Србије у 15.30 почињу такмичење на Мундобаскету у Шпанији против Египта, одбојкаши ће у Пољској од 20.15 играти против домаће селекције, и то на Националном стадиону пред 62.000 људи.

Утакмицом између Србије и Пољске биће отворено Светско одбојкашко првенство, и то на спектакуларан начин, у фудбалској атмосфери и амбијенту. Према најавама организатора, трибине ће бити испуњене до последњег места, па изабраницима Игора Колаковића предстоји тежак задатак против силно мотивисаних домаћина.

„Мислим да смо свесни да је ово историјски меч, не можемо избећи ситуацију да ћемо играти пред 60.000 људи. Морамо што пре да потрошимо одушевљење, да схватимо да играмо велики меч на отварању и да су бодови важни. Припремамо се као за сваку утакмицу“, рекао је у петак Колаковић.

Остале утакмице Групе А играће се у Вроцлаву, Србија ће у другом колу, 2. септембра играти против Аргентине од 13 часова, а у трећем колу 4. септембра против Аустралије (16.30). У четвртом колу 6. септембра одбојкаши Србије играће против Венецуеле (16.30), а у последњем, петом колу 7. септембра против Камеруна од 20.15.

Али, то је само почетак – четири најбоље екипе иду у нову групну фазу и играју још четири меча (Србија се укршта са групом у којој су САД, Италија, Иран, Француска, Порторико и Белгија), у трећој фази се играју још два меча, па следе полуфинале и финале.

„Орлови“ су на прошло Светско првенство 2010. дошли тихо и освојили бронзу, и то победивши домаћу селекцију Италије у мечу за треће место, па не треба сумњати у њихову жељу да и сада фаворитима помрсе рачуне.

Са друге стране, кошаркаши се у Шпанији припремају за дуел са Египћанима, великом непознаницом, али у једно не сумњају – да ће ривал пружити максимум. То је најавио и Амр Абулдкеир, селектор ове екипе, док селектор Александар Ђорђевић има срећу што ће први противник бити баш они, с обзиром на кадровске проблеме.

Избацивање Мицова пореметило је концепт игре, а кад се томе додају проблеми које имају Ненад Крстић, Немања Бјелица и Милош Теодосић, Србија ће имати доста проблема да пружи максимум против Француске у недељу од 15.30, у другом колу Мундобаскета. Упркос томе, селектор Ђорђевић се труди да превазиђе те проблеме.

„Желимо нормалан приступ такмичењу, без успона и падова. Од играча тражимо да видимо ватру на терену, лепу игру. Ми играмо тимски, не зависимо од појединца, то су сви играчи схватили. Сваки од играча и нас осталих подједнако дели терет“, рекао је бивши шампион света.

После Египта и Француске, Иран ће бити ривал „орлова“ у понедељак (15.30), среда је резервисана за дуел са Бразилом (18.00), док ће у четвртак од 22.00 екипа Александра Ђорђевића на мегдан домаћој екипи Шпаније.

(Блиц)