Прочитај ми чланак

СОЧИ: Миланко имао најбољи резултат од свих такмичара са простора Балкана

0

Milanko Petrović_srpska yastava u sociju1

Српски репрезентативац Миланко Петровић рекао је да је задовољан трком у спринту скијашком трчању на Зимским олимпијским играма у Сочију.

Петровић је заузео 63. место у конкуренцији 85 такмичара, док је други српски представник Рејхан Шмрковић имао 76. време.

Њих двојица се нису пласирали даље, пошто је првих 30 такмичара изборило пласман у четвртфинале.

„Задовољан сам трком, с обзиром на то који сам број имао. Заостао сам 21 секунду за првим у квалификацијама и 11 секунди за Норвежанином Петром Нортхугом, који је изванредан спринтер. На брдима сам много боље ишао него на првој трци, имао сам мање оптерећење”, рекао је Петровић.

Петровића следећа трка очекује у четвртак у бијатлону у дисциплини 20 километара индивидуал од 15 часова по нашем времену.

Шмрковић је дебитовао на Зимским олимпијским играма и задовољан је својим резултатом.

„Што се резултата тиче, не могу да кажем да сам незадовољан, али наравно увек може боље. С обзиром на то да су мени ово прве Олимпијске игре у каријери, верујем да ћу у наредном периоду још више напредовати и усавршавати своју технику трчања”, истакао је Шмрковић.

Тихомир Милосављевић, тренер олимпијског тима Србије у бијатлону и нордијском трчању, истакао је да су резултати на очекиваном нивоу за ту дисциплину.

„С обзиром на то да су и Миланко и Рејхан имали високе стартне бројеве, што је утицало на то да се такимиче на већ оштећеној стази, не могу да будем незадовољан оствареним временима. Ови резултати су у рангу њихових досадашњих остварења, Миланков на нивоу 127, а Рејханов 200 ФИС бодова. Миланко је имао најбољи резултат од свих такмичара са простора Балкана, којима је спринт основна дисциплина, тако да је остварио оно што смо планирали у овој дисциплини”, нагласио је Милосављевић.

(Б92)