Прочитај ми чланак

СОЧИ: Колоњи ново злато, Миланко могао и боље, а Домрачевој злато у бијатлону

0

Darija Domračeva0 kolona Milenko

Швајцарац Дарио Колоња освојио је злато у скијашком трчању на 15 километара, док је Миланко Петровић завршио трку на 77. позицији.

Други српски представник у тој трци Рејхан Шмрковић није успео да је заврши, пошто је одустао због повреде после пролазног циља на 2,2 километра.

Колоња, који је претходно у Сочију славио у скијатлону, до другог злата дошао је у времену од 38:29.7 минута испред двојице Швеђана. Друго време, са 28,5 секунди заостатка, имао је Јохан Олсон, док је трећи био Данијел Ричардсон, који је био још десет секунди даље.

Петровић је на 77. позицији имао нешто више од осам минута заостатка у односу на Колоњу, у конкуренцији 89 такмичара.

Један такмичар није се појавио на старту, а Шмрковић је био један од четворице који нису успели да дођу до циља.

Белоруска бијатлонка Дарија Домрачева освојила је златну медаљу на Зимским олимпијским играма у Сочију у трци на 15 километара.

Сребро је припало Селини Гаспарин из Швајцарске, док се на трећем месту победничког постоља нашла још једна Белорускиња, Надежда Скардино.

Домрачева је трку на 15 километара завршила за 43 минута, 19 секунди и шест десетинки, а на стрелишту је забележила само један промашај у стојећем ставу.

Другопласирана Гаспарин за Домрачевом је заостала 1:15.7 минута, док је Скардино била 1:38.2 иза своје сународнице.

Швајчарска бијатлонка и Скадрино су трку завршиле без промашаја, али ни упркос томе нису успеле да буду конкурентне за златну медаљу.

Четврто место заузела је Чехиња Габријела Сукулова, док је пета била Анаис Бескон из Француске.

Домрачевој је ово трећа медаља на Зимским олимпијским играма, а друга златна на Играма у Сочију, пошто је претходно победила у трци на десет километара.

(Б92, фото Бета)