Прочитај ми чланак

Дачић разговарао с Путином у Сочију

0

putin dacic 368x255

Сочи — Премијер Србије у оставци Ивица Дачић разговарао је вечерас са руским председником Владимиром Путином о актуелним инвестицијама и политичкој ситуацији у Србији.

Дачић је на пријему поводом затварања Зимских олимпијских игара у Сочију честитао Путину изванредну организацију игара и велики успех руских спортиста. Премијер Србије у оставци сусрео се на пријему и са премијером Русије Дмитријем Медведовим и премијером Бугарске Пламеном Орешарским, као и председником Међународног олимпијског комитета Томасом Бахом.

Дачић, који је данас допутовао у Сочи, посетио је Олимпијско село и искористио прилику да са спортистима Србије обележи 104. рођендан Олимпијског комитета Србије (ОКС). У његовој пратњи био је и амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић.

Госте у Олимпијском селу дочекали су председник ОКС Владе Дивац, потпредседник Иван Тодоров, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Србије у Сочију Дамир Штајнер.

Дачић је јуче рекао да ће бити на затварању игара у знак пажње према руским домаћинима, иако „ми (Срби) нисмо превише успешни у зимским спортовима“.

(Бета)