Прочитај ми чланак

ХУМАНО: Стаматовић-Златибор домаћин Зимској олимпијади особа са посебним потребама

0

Изјавa кандидата за председника Србије Милана Стаматовића, у којој предлаже да Србија буде домаћин једне од наредних Зимских специјалних олимпијада за спортисте са посебним потребама.

Златибор је спреман да, у сарадњи са Копаоником и Старом планином, буде домаћин неке од следећих Зимских специјалних олимпијада на којој се такмиче спортисти из 150 земаља света и тако делом покажемо колико поштујемо особе са посебним потребама. Спортисти са посебним потребама морају да буду изједначени и једнако третирани као и сви наши професионални спортисти јер Србија мора да покаже бригу за те храбре људе који нас представљају у свету и да им пружи моралну и финансијску подршку током припрема и на самим такмичењима – изјавио је председнички кандидат Милан Стаматовић, поводом данашњег почетка Зимске специјалне олимпијаде у Аустрији, на којој учествује и 20 српских олимпијаца.

Наша земља има велики потенцијал за организовање оваквих спортских догађаја – каже Стаматовић и подсећа да планински спортски центри у нашој земљи, попут Златибора, Копаоника и Старе планине, могу да угосте спортисте из свих земаља света и да се представе као пожељне спортске и туристиче дестинације.

Стаматовић истиче да спористи са интелектуалним недостатком ,редовним тренирањем и бављењем спортом, јачају здравље и стичу афирмацију у спортској средини, и на тај начин се лакше укључују у живот заједнице, и подсећа да су репрезентативци Србије освојили 16 медаља на Зимској специјалној олимпијади 2013. године у Јужној Кореји.