Прочитај ми чланак

Срби на ОИ: Распоред такмичења српских спортиста за 2.август

0

Шести дан на Олимпијским играма у Лондону доноси два дербија када су српски екипни спортови у питању, а у базен улази и наш најбољи пливач Милорад Чавић.
Он ће заједно са Иваном Ленђером учествовати у квалификацијама на 100 метара лептир, надајмо се и у вечерњем полуфиналу. Новак Ђоковић у синглу игра четвртфинале са Цонгом, а биће наших и у дублу и миксу. Наступиће и одбојкаши, веслачи и боксер Дреновак.

Ватерполо репрезентација игра од 15:10 сати против селекције Црне Горе у трећем колу Б групе. Тежак задатак имаће и рукометаши, који се после два пораза састају са актуелним прваком Европе, селекцијом Данске (20:30).

Програм у четвртак отварају одбојкаши, који од 10:30 играју меч трећег кола Б групе против селекције Немачке. Нешто касније, у 11.10 пласман у финале покушаће да избори веслачки четверац без кормилара у саставу Милош Васић, Горан Јагар, Миљан Вуковић и Радоје Ђерић,

Квалификације на 100m делфин стилом почињу у 12.14h – Ленђер плива у петој, а Чавић у шестој квалификационој групи. Уколико pro]у у полуфинале, Чавић и Ленђер поново ће ући у базен у 21.54h.

Последњи на борилиште излази Александар Дреновак, који од 23 сата боксује у категорији до 75 килограма против Турчина Адема Килаџија.

На терен би требало да изађу тенисери Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић, које у четвртфиналу олимпијског турнира у конкуренцији дублова очекује дуел против француског пара Ришар Гаске/ Жилијен Бенето. Тај окршај на програму је на терену број 18 други по реду, после меча Хлавачкова/Храдецка – Чуанг/Хсије.

Такође, у првом колу мешовитих дублова Ана Ивановић и Зимоњић требало би да играју против индијске комбинанције Санија Мирза/Леандер Паес. Тај меч био је на програму у среду после 18 сати, али је померен за четвртак. Они ће играти на терену 14, после дублова Чилић/Додиг – Ферер Лопес и Пенг/Женг – Кириленко/Петрова.

Новак Ђоковић играће четвртфинале сингла са Жо-Вилфредом Цонгом. Тај меч други је по реду на Централном терену, после окршаја између Анђелике Кербер и Викторије Азаренке који почиње у 13h.

 

(Б92)