Прочитај ми чланак

Милиони за Жоца, милиони за Звезду, а кошарку нам уништили

0

Све су уништили, све, па и национално благо - кошарку. Србија не иде на Олимпијске игре, ово је крах једне генерације, селектора, Савеза, државе... Они у које смо највише веровали остају код куће!

Није проблем што смо изгубили од бољег, Италија то јесте била, већ је проблем приступ игри, неодговорност и неозбиљност играча. Изгледа да им Токио није ни био у главама. Истина, нисмо имали у тиму Јокића, Богдановића, Лучића, Гудурића, Недовића, Милутинова, у већем делу турнира Јовића, Калинића и Мицића, али то није оправдање…

Василије Мицић фото АП

О селектору Игору Кокошкову можемо само да напишемо једно, највећи је кривац јер нема црту лидера, ауторитет и очигледно не познаје менталитетет, темперамент овог поднебља, пошто је давно из Београда отишао у Америку. Амерички ђак је залутао у српској кошаркашкој прашуми.

Предраг Даниловић као председник Савеза остаће упамћен по овом дебаклу, очигледно да у нешто што се не меша, а то је женска кошарка – стигне и успех, златна медаља на Европском првенству. И он је, попут играча – незаинтересован и неодговоран, па ће као и они, Олимпијске игре да гледа на телевизији. Недопустиво је да Даниловић као председник Савеза не присуствује другој квалификационој утакмици репрезентације против Филипина у хали „Пионир“.

И док држава пумпа вештачки милионе у Партизан и Црвену звезду, не би ли Александар Вучић на тај начин обезбедио подршку навијача, који му очигледно отказују послушност, поготово „гробари“, дотле кошарку уништавају. Џаба баснословни уговори Жељку Обрадовићу, Пантеру, разноразним Звездиним појачањима, све вам џаба када после девет година Србије нема на Олимпијским играма. И могу и Партизан и Звезда да играју Евролигу, и да се паркетом „Хале спортова“ и „Пионира“ котрљају милиони, овакву бруку тешко ћемо заборавити.

И остаје на крају она једина светла тачка наше кошарке, а то су краљице, једине које имају злато и које нападају медаљу на Олимпијским играма.

Господа актери срамотног пораза од Италије сада могу мирно пешкир и папуче у руке, па на белосветске плаже, Дивчибаре…

Срећан им одмор.