Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ГА РАЗБИО, Атаман одбио да се рукује са Србином

0

Фенербахче је у мечу турског кошаркашког шампионата декласирао Ефес (100:74), а тренер гостујуће екипе Ергин Атаман је по завршетку утакмице одбио да пружи руку нашем стратегу Жељку Обрадовићу.

Наиме, при резултату 98:74 играчи првака Турске направили су прекршај како би повратили посед и у последњој акцији ишли на „стотку“, у чему су напослетку и успели.

Атаман је за тај потез, који је видео као одраз непоштовања и није се руковао са најтрофејнијим тренером Евролиге. На конференцији за медије је објаснио због чега је то учинио.

– Играо сам много пута против Жељка, губио сам и добијао и сваки пут бисмо се руковали. Данас му нисам пружио руку и он зна зашто. Противници и тренери морају да се поштују међусобно. Када имате предност од 24 поена и у последњих шест секунди радите све да бисте постигли кош, то је непоштовање и то велико. Искрено, било ми га је жао. Имао је тешку недељу, прво инцидент са шамаром, па пораз од Олимпијакоса – рекао је Атмаан, док српски стручњак није желео да коментарише поменуту ситуацију.

Подсетимо, Атаман је био тренер Галатасараја, када је у новембру 2014. године пре утакмице у Истанбулу убијен навијач Црвене звезде Марко Ивковић, после чега је Делије назвао терористима. Атаман се дан касније извинио, рекавши да није знао да је навијач Звезде стардао, због чега му је много жао.

„Дубоко саосећам са трагедијом која је задесила кошаркаше Црвене звезде и њене навијаче. Томе није место у спорту, ни у животу. Нисам знао за ову трагедију током конференције за новинаре и зато се дубоко извињавам“, рекао је Атаман на друштвеним мрежама.

Атаман: Зна Обрадовић зашто му нисам пружио руку

Играо сам много пута против Жељка, губио сам и добијао и сваки пут бисмо се руковали, али је сада показао велико непоштовање – рекао је тренер Ефеса после убедљивог пораза од Фенербахчеа

Фенербахче је у мечу турског шампионата декласирао Ефес (100:74), а тренер гостујуће екипе Ергин Атаман је по завршетку утакмице одбио да пружи руку Жељку Обрадовићу.

На конференцији за медије је објаснио због чега је то учинио.

– Играо сам много пута против Жељка, губио сам и добијао и сваки пут бисмо се руковали. Данас му нисам пружио руку и он зна зашто. Противници и тренери морају да се поштују међусобно. Када имате предност од 24 поена и у последњих шест секунди радите све да бисте постигли кош, то је непоштовање и то велико. Искрено, било ми га је жао. Имао је тешку недељу, прво инцидент са шамаром, па пораз од Олимпијакоса – рекао је Атмаан.

Стрпски стручњак није желео да коментарише поменуту ситуацију.