• Почетна
  • СПОРТ
  • ОБЈАСНИО БРИТАНЦИМА: Ја сам 100% Србин, не постоји друга опција!
Прочитај ми чланак

ОБЈАСНИО БРИТАНЦИМА: Ја сам 100% Србин, не постоји друга опција!

0

subotic

Пред меч четвртог кола Лиге шампиона када Борусија из Дортмунда дочекује лондонски Арсенал, Британски медији желели су да сазнају када ће Невен Суботић доћи на Острво, али и како је одлучио да брани боје репрезентације Србије.

Пораз у прошлогодишњем финалу Лиге шампиона од минхенског Бајерна још га боли, а Суботић каже да утакмицу још увек није погледао у целости.

– Још нисам погледао цео снимак утакмице, знам шта се на крају десило, па ми није занимљиво да се мучим – помало шаљиво започео је раздовор дефанзивац Дортмунда.

Борусија је од могућег банкрода 2005. године израсла у екипу која је једна од главних претендената на трофеј Бундес лиге и “ушати” пехар Лиге шампиона.

– Млада смо екипа, али растемо заједно, не мислим да ће бити катастрофа ако не освојимо неки трофеј ове сезоне. Имамо времена за то, најпре треба довести играче од 60 или 100 милиона.

Британце је затим занимало како је почео каријеру, да ли ће следеће сезоне појачати Арсенал или Челси, који су толико заинтересовани за његове услуге.

– Мој фудбалски пут је турбулентан и компликован. Почео сам у Америци из пуке случајности, први професионалну уговор сам потписао са Мајнцом 2005. године, где сам упознао Јиргена Клопа. Касније сам са његовим доласком и ја стигао у Дортмунд. Он је сјајан тренер, мислим да је ово најбоља средина за мене и немам намеру да идем у скорије време.

– Тренер од нас захтева да одрадимо посао до краја и још десет посто преко. Морамо да трчимо увек више од противника, да се вратимо у одбрану и да наши противници увек имају 10 играча против себе. Никако да петорица остану у нападу, а ми из одбране да крпимо рупе.

С обзиром да има амерички нагласак, саговорника је занимало како то да је изабрао репрезентацију Србије, испред Америке која има боље услове и Немачке са којом би дефинитивно имао више успеха на интернационалној сцени.

Ту је и Босна и Херцеговина која је учесник на СП у Бразилу, а рођени Бањалучанин свакако би добро дошао “змајевима” да је када је то било потребно потврдно одговорио БиХ федерацији.

– Моји родитељи су Срби и остатак моје комплетне фамилије такође. Ја сам рођен у делу Босне који је цео српски, то је била једина реална опција. То је био начин да се вратим својим коренима. – завршио је сјајни Суботић.

 

(Телеграф)