Прочитај ми чланак

ЗАПЛЕНА ДРОГЕ ВРЕДНЕ СКОРО ДВА МИЛИОНА ЕВРА Разбијен српско-мађарски ланац

0

Мађарска полиција разбила је српко-мађарски ланац трговине дрогом у Будимпешти и том приликом ухапсила тројицу Срба и једног Мађара, за осталима се трага. У овој акцији полиција је запленила око 27 килограма наркотика: амфетамине, марихуану и кокаин, вредност се процењује на скоро два милиона евра!

Како наводе локални медији, полицијска акција почела је у марту хапшењем једног Србина, на јужном граничном прелазу.

– Србин је приведен 11 . марта, а претресом просторије које је користио пронађен је амфетамин и марихуана. Касније 7. априла, ухапшен је један Мађар и тројица Срба, претресом њиховог имања пронађено је неколико килограма хашиша и кокаина. Такође пронађене су машине за умотавање, дигиталне ваге и пластичне кесе – навео је мађарски портал и додао:

– Од њих тројице заплењено је 27 килограма дроге чија вредност иде и до 10 милиона форнити, односно нешто више од 25.000 евра. Четворица мушкарац ухапшена су због сумње да су шверцовали наркотике – навео је мађарски портал.

Према њиховом писању, неки мађарски чланови банде, успели су да побегну и полиција интензивно за њима трага, расписане су потернице.