Прочитај ми чланак

НОВАК ОПЕТ НЕЗАУСТАВЉИВ: Ђоковић савладао Раонића и брзо се пласирао у полуфинале!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале завршног мастерса у Лондону већ после два кола.

Фото: АП

Фото: АП

Ђоковић је у другом мечу у групи „Иван Лендл“ савладао Милоша Раонића са 2:0, по сетовима 7:6(6), 7:6(5) и без обзира на резултате у последњем колу играће за финале.

Ђоковић није блистао против канадског тенисера, али је одиграо најбоље када је било најпотребније и остаје у борби за одбрану трофеја у Лондону, али и за прво место на крају сезоне на AТП листи.

Српском тенисеру је потребно да турниру у Лондону заврши са 200 бодова више од Ендија Марија који има једну победу у другој групи.

Ривал Ђоковићу у последњем мечу биће Гале Монфис или можда Давид Гофан. Тај меч на програму је у четвртак.

ТОК МЕЧА

Већ у првом гему на мечу Ђоковић је имао проблема, али је спасао једну брејк лопту и повео је. Ипак, проблеми српског тенисера на сервису су се наставили. У трећем гему Раонић је имао две везане брејк лопте, али Ђоковић је остао миран и задржао је предност – 2:1.

У наставку првог сета није било брејк прилика. Ђоковић се мучио са моћним сервисима ривала, па се ушло у тај-брејк. Раонић је први стигао до мини брејка – 3:1, али је Ђоковић преокренуо уз два везана мини брејка.

Имао је српски тенисер 5:3, али Раонић је вратио мини брејк, а онда је и изједначио на 5:5. У 11. поену 13. гема Ђоковић је одиграо бриљантан лоб, стигао је до сет лопте, али је Раонић одиграо сјајан поен и изједначио је на 6:6. Ђоковић се изборио за нову сет лопту, а онда је добио велики поклон пошто је Раонић направио дуплу сервис грешку – 7:6.

Већ у првом гему другог сета Ђоковић је стигао до озбиљне предности. Дошао је до прве брејк шансе и одмах је одузео сервис ривалу. Раонић је у следећем гему имао прилику да се врати, али није искористио нову брејк лопту и Ђоковић је повео са 2:0.

Ипак, Новак није сервирао довољно добро и Раонић је у четвртом гему успео да се врати. Излгледало је да би Канађанин могао до преокрета, али тек тада је Ђоковић показао своје право издање. Одиграо је феноменалан пети гем, стигао је до две брејк лопте и поново је одузео сервис ривалу, а потом је без изгубљеног поена повео са 4:2.

Српски тенисер олако је поново вратио Раонића у меч, практично му је поклонио брејк у осмом гему, па је Канађанин имао психолошку предност у финишу сета. Имао је Раонић сет лопту на сервис Ђоковића у 12. гему, али је и о другом сету одлучивао тај-брејк. Раонић је два пута имао мини брејк прадности, али је Ђоковић одиграо најбоље када је било најпотребније и славио је са 7:5.