Прочитај ми чланак

Новак донирао ЦТ скенер КБЦ „Драгиши Мишовић“ од 210.000 евра

0

У Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић", данас је пуштен у рад најсавременији Canon ЦТ апарат, који ће захваљујући својој опцији ефикасног снимања плућа у високој резолуцији, помоћи бржој дијагностици COVID-19 пацијената. Апарат вредности 210.000 евра донација је Фондације Новак Ђоковић и наставак њене подршке здравственом систему Србије.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић лично је уручио донацију и захвалио се здравственим радницима.

Foto: AP

– Свесни смо да је епидемиолошка ситуација и даље нестабилна и да је здравствени систем не само наше земље, већ и читавог региона под великим притиском, зато је неопходно да се ујединимо и пружимо им подршку. Хвала свим здравственим радницима што већ скоро десет месеци раде у ванредним околностима и воде борбу за све нас. Од почетка пандемије смо пратили стање на терену и у сарадњи са Министарством здравља се трудили да брзо реагујемо и пружимо помоћ онима којима је то било најпотребније. Са овом пандемијом нам је свима постало јасно колико је битно да будемо спремни и опремљени за све изазове и надамо се да ће овај скенер, али и сва остала донирана опрема олакшати рад здравственим радницима и да ће додатно оснажити наше здравствене институције – изјавио је Новак.

Директор Клиничко-болничког центра „Др Драгиша Мишовић“ професор др Владимир Ђукић изразио је велику захвалност на набавци вредне медицинске опреме а посебно нагласио да свима у клиници „више од овог апарата нама значи Новаков долазак, јер у овој борби, поред храбрости коју имамо, треба нам и та енергија, тај победнички менталитет“.

Фондација Новак Ђоковић је од почетка здравствене кризе проузроковане вирусом COVID-19 уручила 12 респиратора и 54 клиничких монитора Клиничком центру у Крагујевцу, Општој болници у Крушевцу, Општој болници Чачак, КБЦ-у у Косовској Митровици, Општој болници Ћуприја, и Општој болници „Студеница“ – Краљево, док је Клиници за пулмологију КЦС-а уручено 5 неинвазивних Софтфлоw респиратора и 57 пари антибактеријских кломпи. Фондација је донирала и 5 милиона динара Општој болници у Новом Пазару за набавку неопходне медицинске опреме. Такође, Клиника за Инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије постала је богатија за Сиеменс скенер са свом додатном опремом. Фондација је недавно Институту за онкологију и радиологију КЦС и Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој уручила мобилне апарате за дезинфекцију и стерилизацију површина док је Клиници за неурохирургију КЦС донирано шест шприц пумпи.