Прочитај ми чланак

Нинковић: Натераћемо их да нам се извињавају!

0

nikola-ninkovic-kazna-rasizam-tuca-englezi-1351384250-224061

(Моззарт спорт)
„Потрудићемо се да разуверимо све који не верују да можемо до Лиге шампиона“, рекао је везиста Партизана после потписа новог трогодишњег уговора.

Прешло се са речи на дела. Никола Нинковић је после данашњег преподневног тренинга пожурио на стадион Партизана и у присуству спортског директора, Алберта Нађа, потписао нови уговор са црно-белима, а тим чином се обавезао да у Хумској 1 остане до јуна 2014.

„Требало је и раније све да завршимо, али се одужило, само да се зна, никаквих проблема или несугласица није било. О свему смо се брзо договорили, драго ми је што остајем у вољеном клубу дуже него што је било предвиђено“, рекао је Нинковић, имајући у виду да му је претходни уговор истицао наредног лета.

Бисер из класе 1994, брушен тренерском руком Звонка Поповића, још није заблистао на главној сцени онако јако како се од њега очекивало лета 2011, кад је заједно са Лазаром Марковићем прекомандован из кадета у први тим.

„Остајем при ставу да претходне две године нису биле најбоље у каријери, зато сам и схватио да би ово, што каже наш народ, могла да буде трећа – срећа. Стварно сам се добро спремио, видим на основу контролних утакмица да шеф Вук Рашовић рачуна на мене, да сам у почетних 11 и то ми много значи. Остало је још само да се на сваком тренингу доказујем, како бих оправдао поверење људи из клуба оличено у новом уговору“.

Исто тако, популарни Џиги осећа додатну обавезу према Саши Илићу, капитен га је још пре две године прогласио легитимним наследником.

„Не мора нико да ме подсећа, знам да нисам још оправдао све лепе речи које је на мој рачун изговорила наша легенда. Кад сам већ добио нови уговор не преостаје ми ништа друго него да докажем да заслужујем тај статус. Причамо Илић и ја свакодневно, указује ми капитен на детаље које би требало да поправим. Мало због њега, мало због себе, а највише због Партизана морам да се трудим више него икад. Верујем да ће ово бити моја сезона“.

На личном плану Нинковићу не мањкају амбиције, исто толико је „наоштрен“ да оставри и клупске циљеве, иако се многи питају докле стварно може Партизан у квалификацијама за Лигу шампиона. Вечити оптимиста га виде као учесника групне фазе, сумњичави сматрају да нема квалитет да добаци ни до завршног кола.

„Сигуран сам да ћемо натерати све који у нас сумњају да нам се на крају августа извињавају што тако мисле или говоре. Ако ништа друго, макар ћемо се потрудити да разуверимо све који не верују да можемо до Лиге шампиона“!

Један од оних који је невољно завртао главом је Ненад Бјековић. Некадашњи директор сматра да Парни ваљак не би смео да погреши против Ширака, док је за наредни корак у Европи – песимиста.

„Бјековић је легенда Партизана, поштујем га шта год да каже. Нормално је да има право на мишљење, али имамо и ми право да га демантујемо. Ако репризирамо партије са припрема у Словенији, чак можда и за нијансју слабије, имаћемо објективну шансу да прескочимо и противника после Јермена. А то би значило да играмо Европу до краја године“, верује Никола Нинковић у успешан међународни поход црно-белих.