Прочитај ми чланак

НБА: Бјелица разбио одбрану Орланда (ВИДЕО)

0

Кошаркаши Сакраменто Кингса победили су као гости екипу Орланда са 107:99 уз одличну партију репрезентативца Србије Немање Бјелице.

Бивши кошаркаш Црвене звезде је за нешто више од 30 минута игре постигао 21 поен и уз Бадија Хилда био најбољи у редовима победничке екипе, којој је ово био четврти узастопни тријумф.

Бјелица је томе додао и једну асистенцију, осам скокова и две украдене лопте. Имао је одличан проценат шута из игре, 8/13, док је погодио три тројке од укупно пет покушаја.

Немања је 13 поена постигао до полувремена, када су Кингси имали предност од 59:56, а рекло би се да је кључ за њихову победу био део у трећој четвртини када су направили серију од 18:2.

Колико је Бјелица био добар сведочи и подата да је у својој првој сезони у Сакраменту имао просек од 14.3 поена по мечу, док је у три године у Минесоти погађао у просеку 6.1 поен по утакмици.

У тиму Орланда најбољи је био Арон Гордон са 18 поена и десет скокова, док је Теренс Рос постигао 17 поена.

Још два српска кошаркаша били су на паркету. Бобан Марјановић и Милош Теодосић су у тиму ЛА Клиперса поражени од Оклахоме са 128:100.

Марјановић је за десет минута на паркету постигао пет поена уз два скока, асистенцију и три блокаде, док је Теодисић за шест минута постигао три поена. Најбољи код Клиперса био је Данило Галинари са 27 поена три скока и две украдене лопте, док су у победничком тиму блистали Пол Џорџ и Расел Вестбрук.

Џорџ је постигао 32 поена уз 12 скокова и четири асистенције, док се Вестбрук зауставио такође на 32 поена уз четири скока и осам асистенција.