Прочитај ми чланак

НАДАЛ ПОПУТ ФЕДЕРЕРА ПРОПУШТА ТАКМИЧЕЊЕ у синглу на Олимпијским играма?

0

Најбољи шпански тенисер Рафаел Надал могао би да пропусти такмичење у синглу на Олимпијским играма у Рију, преносе тамошњи медији.

sp rafa_nadal 620x0

Надал већ два месеца кубури са повредом зглоба леве руке, због које се повукао са Ролан Гароса и пропустио наступ у Вимблдону.

Неколико дана пред старт Игара у Бразилу Надал се још увек није потпуно опоравио и неизвестан је наступ у синглу, од кога је већ одустао Роџер Федерер.

Било је најављено претходних дана да ће Рафаел Надал тренирати са Ендијем Марејем, међутим Шпанац је морао да откаже те тренинге, што иде у прилог томе да је наступ у синглу неизвестан.

Шпанац ће ипак учествовати на Олимпијским играма у Рију, где ће и носити заставу своје земље, али у мешовитом дублу са Габријелом Мугурузом.

Шпанац је на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године освојио златну медаљу, да би четири године касније пропустио Игре у Лондону због повреде колена.

С обзиром да је Роџер Федерер наставио низ отказа тенисера, после Милоша Раонића, Ника Кириоса, Бернарда Томића, Џона Изнера… јасно је да ће турнир у мушком синглу бити далеко слабили, што главним фаворитима Новаку Ђоковићу и Ендију Мареју даје веће шансе за медаљу.