• Почетна
  • СПОРТ
  • Милојко Пантић пред Максимир: Играчима нека помогне Бог и турски судија!
Прочитај ми чланак

Милојко Пантић пред Максимир: Играчима нека помогне Бог и турски судија!

0

Milojko-Pantic-fudbalska-reprezentacija-Srbije(Телеграф.рс, фото Танјуг – С.Пикула)
Српски коментатор из Загреба 1999. године поручује Михајловићу шта да уради после утакмице, шта би волео да се догоди у петак увече у Загребу и какав савет даје колеги који ће преносити меч из Хрватске.

Једна од разлика сусрета са Хрватима који предстоји и оног који је одигран неколико месеци после бомбардовања Србије (1999. године) јесте и коментатор који ће из Београда поћи за Загреб. Милојко Пантић ће овога пута утакмицу са комшијама пратити у београдском кафићу, а пристао је да Телеграфу одговори на неколико питања у вези са мечом у петак.

Милојко, којег и даље призивају многи да узме микрофон 22. марта на “Максимиру”, као и увек, одговорио нам је врцаво и шмекерски.
Шта највише памтите са чувеног меча 1999. године?

– Чувени ‘јајомет’ између Батице Мирковића и Јарнија.

Да ли су морале да се крију емоције у ложи када су голове постизали Станковић и Мијатовић?

– Стадион ‘Максимир’ је био у реконструкцији, па су импровизоване коментаторске кабине мени и Божи Сушецу направили поред терена, тако да није
било потребе да се крију емоције. Кад су Хрвати давали голове, ликовао је он, док сам код Декијевог и Мијатовог гола, као и на крају, егзалтирао ја.

Шта бисте волели да се деси на “Максимиру” 2013. године?

-То што бих волео да се догоди, неизводљиво је, јер су савези две државе, кршећи основна људска права, договорили забрану Србима да гледају утакмицу у Загребу, а Хрватима да навијају у Београду.

Шта бисте саветовали колеги који ће преносити меч из паклене атмосфере?

– Да почне пренос речима: Људи моји, овде нема никаквог пакла, стадион је пун, све су то навијачи Хрватске јер је Србима забрањен приступ ‘Максимиру’. Хрвати навијају, певају, звижде, али то није никакав пакао.

Ваша порука за Михајловића?

– Поднеси оставку одмах после утакмице, добио или изгубио. Ако случајно добијеш, да не квариш утисак већ на следећем мечу, ако изгубиш, зато што си као тренер рођени губитник.

Порука играчима?

– Нека вам је Бог и онај турски судија у помоћи.

Ваше мишљење о хрватском колеги Драгу Ћосићу?

– ‘Танка работа’, далеко од легендарних хрватских репортера.

Којим речима бисте почели пренос да сте ви у петак на “Максимиру”?

-Већ сам то рекао у поруци колеги који ће преносити утакмицу. Додао бих само: ‘Будимо објективни, Хрватска је за Србију била и остаће фудбалска велесила, без обзира на резултат у ‘Максимиру’”.

Где ћете гледати предстојећи меч?

– У омиљеном кафићу са друштвом јер то није утакмица за гледање у мирној породичној атмосфери.