• Почетна
  • СПОРТ
  • МИХА: Нису криви Звездини играчи, него они што су их довели!
Прочитај ми чланак

МИХА: Нису криви Звездини играчи, него они што су их довели!

0

zvezda-miha

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић помно прати дешавања у Србији, на Апенинима, али и у свим европским лигама.

У разговору за Телеграф, селектор Михајловић прокоментарисао је нови кикс Црвене звезде, дао суд о томе ко је крив за лош старт сезоне у Љутице Богдана, одличне игре Адема Љајића у Роми, кога планира да позове у А селекцију за мечеве с Македонијом и Јапаном, о Александру Митровићу и Андрији Живковићу.

Телеграф интервју После ремија с Доњим Сремом и пораза од Вождовца, тренер Стојановић најавио је оставку. Како гледате на лоше резултате на “Маракани” и ко је крив због тога?

– И пре три-четири године сам рекао да ни Мурињо, ни Капело ништа не би урадили у Црвеној звезди. Проблем је у људима који су довели ове челнике, челници су одговорни и криви за довођење тренера и играча, који су у том ланцу, из мог тренерског угла, најмање криви.

– Ситуација ће бити и гора док не дође до приватизације. Док не дође човек који ће због новца који улаже, поставити људе који знају шта раде, и тиме подићи озбиљност у клубу, неће бити стабилности, резултата и успеха.

Телеграф интервју У Србији главни кривци за неуспех екипе су тренери и најчешће се они смењују. Ко у италијанским гигантима преузима одговорност за лоше резултате?

– У Италији председници улажу паре у клубове, па они тешко могу да буду смењени. Свако преузима своју одговорност, а у тешкој ситуацији лакше је сменити тренера него променити једанаест играча.

Телеграф интервју Ускоро нас очекује ново репрезентативно окупљање, да ли спремате нове дебитанте за мечеве с Македонијом и Јапаном?

zzv

– Андрија Живковић и Милош Јојић ће добити прилику у А селекцији, док ћу Ћурчићу у млади тим проследити Ђуричића, Марковића, Митровића и Настасића. Никада не бирам играче према њиховим годинама. Живковић иако има тек 17 година, још раније је требало да добије прилику, али због техничких ствари није.

– Свестан сам ризика који преузимам, јер млади играчи имају доста осцилација. Многи су се чудили и кад сам прилику дао Ђуричићу, Марковићу, Настасићу, Тадићу и осталим младим играчима који данас, годину дана касније, играју у Лиги шампиона.

Телеграф интервју Како коментаришете игре Александра Митровића у Андерлехту, али и искључење због пљувања навијача Брижа?

– Нисам се још чуо с Митровићем, а морам да подсетим на његов карактер и темперамент пре и по доласку у репрезентацију. Он је почео да смањује тензију и смирује играче, а видећу због чега је ушао у сукоб с навијачима Брижа.

Телеграф интервју Колико пратите одличне игре Адема Љајића у Роми? Да ли сте прошлог понедељка гледали меч у Парми баш због младог аса?

– Нисам ишао у Парму због Лајића, нити било којим другим поводом. Једноставно, то је био једини меч прошлог понедељка, па сам отпутовао како бих гледао меч уживо.

Телеграф интервју Да ли сте гледали и како оцењујете дерби Рима? Љајић је опет постигао гол…

– С обзиром на то да сам играо у оба клуба, мој тим је и победио и изгубио. Утакмица је била ружна у првом полувремену, јер су обе екипе покушавале да не изгубе меч. У наставку је Љајић унео промену, постигао гол и сигурно био један од најзаслужнијих за победу “вучице”.