• Почетна
  • СПОРТ
  • Миха најавио спектакл за 103. меч Станковића у националном тиму
Прочитај ми чланак

Миха најавио спектакл за 103. меч Станковића у националном тиму

0

dejan-stankovic1(Вечерње новости)

Фудбалски савез Србије припрема спектакл пред септембарски дуел са Хрватском у квалификацијама за СП. У нашу земљу доћи ће једна од атрактивних селекција из Јужне Америке. Оно што, свакако, даје тежину августовском тесту јесте и жеља ФСС и селектора Синише Михајловића да се у том мечу од државног тима опрости Дејан Станковић, легенда Интера и српског фудбала.

– Имамо много понуда за августовски термин – истиче селектор Михајловић. – Четири репрезентације из Јужне Америке и три из Европе су изразиле жељу да играју са нама. Верујем да ће до краја недеље име ривала бити познато.

Можемо ли о именима?

– Не бих да откривам детаље, јер ФСС приводи крају преговоре. Могу само да кажем да ће нам, готово извесно, ривал бити јужноамеричка селекција, која се налази међу Топ 10 на ранг-листи ФИФА.

Хоће ли се играти у Београду или Новом Саду?

– И то ће бити прецизирано уз име ривала, а тренутно су обе опције у игри. И Нови Сад и Београд.

Нема сумње да нас очекује добра провера пред меч са Хрватима…

– То смо хтели, то ћемо и добити. Моја жеља је да имамо прави тест, а целу причу требало би да увелича догађај вредан пажње целокупне фудбалске јавности – опроштај Дејана Станковића од репрезентације! Деки је то заслужио. Пре свега, то је моја жеља и жеља људи из Савеза.

Станковићу би то био 103. меч у дресу репрезентације, па би постао апсолутни рекордер. А, поред броја одиграних утакмица у националном тиму, Дејан држи и многе друге рекорде – у броју освојених трофеја, одиграних мечева у Лиги шампиона…

– Сувишно је причати о његовој каријери. Заслужио је да одигра утакмицу која би га учинула бесмртним.

Рекли сте да ће ривал бити нека јужноамеричка селекција из Топ 10 ранг-листе ФИФА. То су Аргентина, Колумбија или Еквадор?

– О томе ћете морати да разговарате са генералним секретаром Савеза Зораном Лаковићем. Није моје да откривам име ривала – рекао је Синиша Михајловић, селектор „орлова”.

СРПСКА ЧЕКА ДО НОВЕМБРА

Од меча са Републиком Српском, дефинитивно, нема ништа у августу.
– Тада нам је неопходна јача провера – јасан је Михајловић. – Са Српском ћемо играти у новембру или децембру. Верујем да ћемо гостовати у Бањалуци.