• Почетна
  • СПОРТ
  • Медитеранске игре: Злато и бронза за српске кајкаше
Прочитај ми чланак

Медитеранске игре: Злато и бронза за српске кајкаше

0

kajak,-marko-dragosavljevic-wide-jpg_660x330(Танјуг)
Адана – Српски кајакаш Марко Драгосављевић освојио је данас златну медаљу на Медитеранским играма у Турској у дисциплини К1 на 200 матара, док се Милица Старовић окитила бронзаним одличјем у истој дисциплини.

Драгосављевић је најкраћу такмичарску деоницу у кајаку извеслао за 35.255 секунди, испред Италијана Манфредија Рице (35.669) и Шпанца Саула Кравиота Ривера (36.024).
„Мало сам лошије кренуо на старту. Главни конкуренти су ми били Шпанац и Италијан који су добри такмичари, али сам ипак доказао да сам најбољи ове године. Срећан сам што сам освојио прву медаљу на Медитеранским играма, а још драже ми је што је баш златна“, рекао је Драгосављевић.

Драгосављевић је заједно са Симом Болтићем заузео чевтро место у дисциплини К2 на 200 метара.
„Имали смо лош старт зато што се у нашој стази није спустио стартни блок и нисмо успели да стартујемо са другима. То је био превелики заостатак да бисмо успели да га стигнемо на овако краткој деоници. Мислим да вредимо за злато и зато никако не можемо да се задовољимо четвртим местом“, објаснио је Болтић.

kajak,-milica-starovic-jpg_660x330Милица Старовић освојила је бронзу, пошто је стазу од 200 метара завршила за 42.522 секунде иза Словенке Шпеле Пономаренко Јанић (40.689) и Италијанке Норме Мурабито (42.158).
„Дала сам све од себе и медаља није могла да изостане. Веома сам задовољна што сам успела да донесем нову медаљу Србији на Медитеранским играма“, рекала је Старовићева.

Српски кајакаши освојили су укупно четири медаље на овим Медитеранским играма. Јуче су Дејан Терзић и Ервин Холперт освојили сребро у дисциплини К2 на 1000 метара, док је Антонија Нађ дошла до бронзе у дисциплини К1 на 500м.