• Почетна
  • СПОРТ
  • ЛШ: Раднички славио у Бреши!; ЛШ: Партизан на корак од Ф6
Прочитај ми чланак

ЛШ: Раднички славио у Бреши!; ЛШ: Партизан на корак од Ф6

0

VK Radnicki VK Partizan

Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су у гостима Брешу са 9:8 (2:2, 5:2, 0:1, 2:3) у дерби утакмици петог кола Групе Б Лиге шампиона.

Група Б:

Орадеа – Галатасарај 9:9
Партизан Рајфајзен – Шпандау Берлин 7:5
Бреша – Раднички Кон Тики 8:9

Крагујевчани су овим тријумфом постали једини тим са максималним учинком у елитном такмичењу и дошли надомак пласмана у полуфинале Лиге шампиона.

Најефикаснији у екипи Радничког био је Филип Филиповић са пет голова, Душан Марковић додао је два, а по један су постигли Ђорђе Филиповић и Иван Басара.

У екипи Бреше најефикаснији био је Гиљермо Молина са два гола.
Крагујевчани су првом полувремену у потпуности надиграли Брешу, у неколико наврата имали су и три гола предности, али су на крају домаћи успели да смање заостатак.

У друга два меча Групе Б Лиге шампиона Партизан је на Бањици савладао Шпандау са 7:5, док су Орадеа и Галатасарај одиграли нерешено 9:9.

Раднички је тако избио на прво место у Групи, пошто има максималан учинак, односно 15 бодова, Бреша је друга са 12, док је Партизан трећи са девет.

Табела:

1. Раднички Кон Тики 15
2. Бреша 13 поена
3. Партизан Рајфајзен 9
4. Шпандау 5
5. Галатасарај 2
6. Орадеа 1

ЛШ: Партизан на корак од Ф6

Ватерполисти Партизана победили су Шпандау на Бањици са 7:5 (3:2, 2:2, 1:1, 1:0), у 5. колу Б групе у Лиги шампиона.

Екипа Владимира Вујасиновића је овим тријумфом дошла на корак од пласмана на Ф6 пошто сада имају осам бодова, три више од немачке екипе.

Након два пораза на старту Лиге шампиона, ово је трећа узастопна победа за ‘црно-беле’ који су се сада учврстили на трећем месту Б групе.

Дуел на Бањици донео је велику и изједначену борбу током већег дела сусрета. Гости из Берлина показали су се као чврст и неугодан ривал, иако је Партизан пред крај треће четвртине имао два гола вишка (6:4), понајвише зајваљујући искусном капитену Милошу Ћуку.

Меч је коначно „преломљен“ три минута пре краја поготком репрезентативца Душана Мандића за водјство од 7:5, које су црно-бели добром одбраном успели да сачувају и остваре важан успех.

Голове за Партизан постигли су Милош Ћук 3, Мандић 2, Томашевић и Јакшић, а Олер 2, Хојзе, Матео Ћук и Полице за Шпандау.

У наредном колу исте екипе ће се састати у Берлину 21. фебруара. У осталим утакмицама у уторак Раднички је победио Брешу као гост, 9:8 и сада је сам на врху табеле, Орадеа и Галатасарај играли су нерешено, 9:9.

(Б92, Бета)