Прочитај ми чланак

Светло у тунелу: Србија у полуфиналу СП!

0

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Светског првенства пошто су у најзначајнијем мечу шампионата победили Италију после петераца 4:3 - (11:11). Актуелни олимпијски шампион је тако после шест година дошао надомак медаље на планетарном шампионату, а тријумф над азурима је свакако, уз актуелну ситуацију у овом спорту, велико позитивно изненађење.

У борби за финале играмо против Грчке у четвртак од 9 часова.

Србија је одлично почела меча. У режији Николе Јакшића и Ђорђа Лазића стигла је до 2:0, али је уследио снажан одговор Италије. Канела је погодио са 1:2, Бруни за 2:2, Канела за 3:2. Изједначење је донео Радомир Драшовић.

Уследио је ровоски рат у базену. Ди Сома ја затресао мрежу са 4:3, Србија није искористила напад са два играча више, али је недуго затим успела да стигне до изједначења у режији Радомира Драшовића. Италија је четврти пут погодила оквир гола, а казна је стигла у виду гола Страхиње Рашовића – 5:4. До краја друге деоници Ди Сома је реализовао петерац, Страхиња Рашовић није па је на семафору писало 5:5.

Рат нерава је настављен. Прешути је погодио за 6:5, а Никола Јакшић за 6:6. Велото је био прецизан за 7:6, а Василије Мартиновић поново донео изједначење – 7:7. Бруни је погодио за 8:7, а Страхиња Рашовић за 8:8. Одбране су попустиле. Ди Фулвио је био прецизан за 9:8, а Ђорђе Вучинић поново донео изједначење Србији – 9:9.

У последњем кварталу Италија је преко Ди Фулвија поново повела са 10:9. Србија је настојала да стигне до изједначења и успела је у томе. Стрелац је био Страхиња Рашовић – 10:10. Уследила су по два пропуштена напада, а затим је Ди Фулвио погодио за 11:10.

На 48 секунди пре краја Немања Убовић је успео да затресе мрежу – 11:11. Србија се одбранила, имала 19 секунди за последњи напад, али није успела да стигне до преокрета.

Уследио је пенал рулет. Фондели је био сигуран, сигуран је био и Драшови. Митровић је зауставио покушај Ди Соме, Радуловић није успео да савлада Де Лунга. Ди Фулвио је затресао мрежу, Вучинић такође. Прешути је био сигуран, сигуран је био и Јакшић. Дамонте је промашио, а победу Србији донео је Рашовић.

Голове за Србију постигли су: Страхиња Рашовић три, Никола Јакшић и Радомир Драшовић по два, Ђорђе Лазић, Василије Мартиновић, Ђорђе Вучинић и Немања Убовић по један. Код Италије, Ди Фулвио је постигао три, Канела, Бруни и Ди Сома по два, Прешути и Велото по један.