• Почетна
  • ВИДЕО
  • Лига шампиона: Минимални пораз Партизана уз црвени картон (Видео)
Прочитај ми чланак

Лига шампиона: Минимални пораз Партизана уз црвени картон (Видео)

0

partizan-foto-partizan-1375296149-346619
(Блиц, видео РТС)

Фудбалери Партизана поражени су са 2:1 од бугарског Лудогореца у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона у Разграду.

После „опипавања пулса“ у првом полувремену, вођство шампиону Србије је донео Саша Марковић у 49. минуту, а само пет минута касније, Марселињо је анулирао предност. У 67. минуту резервиста Александров је искористио успаваност одбране Партизана да постави коначан резултат, а меч су обележили и картони. Чак седам жутих додељено је играчима које води Вук Рашовић, од тога два за искључење Јојићу до 85. минута.

Имао је дилему пред почетак меча Вук Рашовић око састава – појачање Ђемба-Ђемба је имао само један тренинг са екипом и поверење је указано Саши Марковићу, а очекивано је нови штоперски пар био Иванов – Обрадовић. Јојић је био на десном боку испред Аксентијевића, Грбић на левом, а у средини су конце игре преузели Илић и Нинковић.

Од самог почетка је Милан Обрадовић уливао поверење саиграчима искуством, оштрим стартовима је успоставио ауторитет на терену, вешто избегавши опомене, за разлику од саиграча.

partizan-foto-partizan-1375295715-346617
Покушавали су домаћини да пробију углавном по левом боку, што су и успели у 18. минуту, када је Безјак искористио пропуст Аксентијевића да са осам метара шутира под пречку, али је Лукач пребацио лопту преко ње.

Тек у 21. минуту је Партизан упутио лопту ка голу ривала, учинио је то Јојић, али безопасно. Грбић је у неколико наврата покушавао да пробије по левом боку, у 28. минуту је изнудио слободан ударац, после ког је Шћеповић шутирао преко пречке. Имао је и Стојанов на другој страни покушај са дистанце, што је било практично све од игре у првом полувремену.

Нервозан је био капитен Илић пошто је добио жути картон, а опоменути су били и Саша Марковић и Марко Шћеповић. Наставак је отворио Марселињо опасним ударцем са 15-ак метара, а већ у 49. минуту био је кривац за гол Партизана.

Шћеповић је послао добар пас по земљи у празно, Марселињо није видео Марковића, који је вребао и натерао ривала да се спетља, након чега му је одузео лопту и послао је у мрежу.

Радост је трајала само пет минута, колико је бугарској екипи било потребно да се консолидује. Марселињо је брзо избегао улогу трагичара, пошто је ушао са левог бока и оштро по земљи послао лопту у леви угао гола Лукача за 1:1.

Играч одлуке у игру је ушао у 58. минуту – Александров је заменио Данија Абала, и после само 10 минута је искористио дубински пас Жуниора да се усамљен прошета до Лукача, обиђе га и пласира у небрањену мрежу.

Нервоза, оштар критеријум грчког судије и способност домаћина да изнуде фаулове донели су серију картона. Опоменут је због приговора и Ђемба-Ђемба, који је ушао у игру уместо Нинковића, а затим неоправдано Иванов после театралног пада Марселиња. Врхунац је представљало искључење Јојића. Он је након непотребног старта добио други жути картон у 85. минуту, и неће бити на располагању Рашовићу у реваншу.

У финишу је могао Фабио после симултанке и шетње кроз шеснаестерац да опасно угрози активан резултат Партизана, али је одлични Лукач поново сачувао мрежу. И Шћеповић је имао прилику у последњем нападу да се истакне, када је после убацивања лопте од Гулана оклевао и намештао се за ударац, након чега су му засметали дефанзивци Лудогореца, а Стојанов је интервенисао.

Црно-бели имају активан резултат, али и задатак да ношени подршком публике у Хумској оправдају очекивања навијача наредног уторка од 20:45, када ће се играти реванш против Лудогореца.

 

Лудогорец – Партизан 2:1 (0:0)

(Марселињо 54, Александров 67 – Марковић 49)

Стадион: ”Лудогорец арена’

Гледалаца: 6.000

Судије: Димитриос Сараидарис, Христос Балтас, Анастасиос Сидиропулос (Грчка)
Лудогорец: Стојанов, Барте, Минев, Моти, Жуниор, Дјакоп, Златински, Безјак (Фабио), Абало (Александров), Стојанов, Марселињо.

Партизан: Лукач, Аксентијевић, Иванов, Гулан, Обрадовић, Марковић, Грбић (Малбашић), Нинковић (Ђемба-Ђемба), Илић (Којић), Јојић, Шћеповић.