Прочитај ми чланак

Лалатовић открио, ево ко ће заменити Сергеја!

0

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Ненад Лалатовић анализирао је до сада урађено у склопу припрема за Европско првенство и притом проговорио о томе како ће бити надомештен изостанак Сергеја Милинковић-Савића.

Foto: Beta/BranislavBožić

Млада фудбалска репрезентација Србије комплетирала је двонедељни период припрема за Европско првенство које ће бити одржано у Пољској од 16. до 30. јуна.

Национални тим се након седам дана боравка и рада у Гњивну преселио у Бидгошћ где ће и одиграти све три утакмице групне фазе на континенталној смотри.

„Јако сам задовољан са ониме што смо до сада урадили, а посебно ме радују добра атмосфера и расположење међу играчима. У Београду смо радили више на физичкој припреми, овде углавном на тактичким стварима и уверен сам да ћемо спремно дочекати премијерни меч са Португалом“ рекао је селектор Ненад Лалатовић.

Србија ће играти у Групи Б против селекција Португала, БЈР Македоније и Шпаније, а прва утакмица заказана је већ за суботу када ће нам ривал бити репрезентација Португала.

„Ради се о селекцији која две године није изгубила меч, репрезентацији која је супериорно окончала квалификације у својој групи. Мислим да су седам пута играли у финалу Првенства Европе за младе селекције, да су рекордери. Веома су моћна екипа, али ми смо Србија и никога се не плашимо. Ово је генерација победника, генерација која је показала квалитет на највећим такмичењима у млађим узрастима и која има репутацију вредну огромног поштовања. Моја екипа поштује све ривале, али пре свега верује у себе и своју моћ“ казао је Лалатовић.

Селектор се осврнуо и на велики хендикеп који је снашао наш национални рим, а тиче се забране наступа за репрезентацију коју је Лацио изрекао Сергеју Милинковић-Савићу.

„Ради се о играчу који је био важна карика у селекцији која је била омладински првак Европе, касније и најбоља на свету у узрасту до 20 година. И наравно да ће нам недостајати, али његов изостанак смо архивирали и окренули се новим решењима. Најближи да га замени је Мијат Гаћиновић који у Ајнтрахту игра на истој позицији. У троуглу са Грујићем и Максимовићем, показало се на тренинзима, одлично функционише. Имамо ту још могућности, али не бих говрио више о именима“ додао је селектор.

„Орлићи“ су завршили у „групи смрти“ и због тога ће евентуални пласман у полуфинале представљати огроман успех. Селектор Лалатовић поручује да његов тим у сваком мечу иде на победу.

„Ми смо Србија и увек идемо на победу! Биће тако и против Португала, али и у сваком другом мечу. Све поштујемо, али нама је најважније да дамо свој максимум, јер само тако можемо да заслужимо и срећу и добар резултат. Момци су прихватили моје захтеве, обавили смо детаљну анализу Португала и уверен сам спремно дочекујемо премијеру. Мислим да ћемо овде имати и подршку навијача, тако да једва чекамо 17. јун“ закључио је селектор Ненад Лалатовић.

Утакмица првог кола Групе Б између младих репрезентација Србије и Португала игра се у суботу, 17. јуна, од 18 часова.