Прочитај ми чланак

Кукавичком игром до испадања из Европе!

0

augsburg  gol r

Имао је Партизан повољан резултат али га је испустио па сада уместо „пролећа у Европи“ има зиму у Београду. Водили су изабраници Љубинка Друловића од 11. минута голом Абубакара, али су себи дозволила да прими три гола и због гол разлике испадну из даљег такмичења.

Од првог минута нападали су играчи Аузбурга, а њихове промашене прилике казнио је Абубакар Оумару који је после испуцане лопте Јевтовића први стигао до ње, а онда матирао гостујућег голмана. Бранио је Партизан стечену предност, а онда је уследио хладан туш у другом минуту надокнаде првог полувремена. Троховски је центрирао, играчи Партизана нису обратили пажњу на Јеон Хонг Јоа који је лопту главом послао у мрежу Живковића.

Друго полувреме је почело лоше по Партизан. Прво је Троховски шутирао из повољне позиције али је био непрецизан. Из позиционог напада Баер је феноменално упослио у шеснаестерцу капитена Верхага који је из пријема себи дао фор, заобишао Живковића и сместио лопту у мрежу. Имали су играчи нашег представника две веома лепе шансе али их нису искористили. Прво је Брашанцу голман гостију одбранио шут да би потом Нинковић лопту пребацио преко гола. Баш Нинковић је послао једну бомбу према голу Аусбурга али она је остала на пречки, а онда је А. Живковић погодио спољни део мреже. 

Пресудни моменат се десио када је А. Живковић, прва звезда тима из Хумске, ничим изазван на средини терена играо руком и добио други жути картон. Играча више искористио је Бобадиља који је у 89. минуту главом матирао Живковића и тако донео радост Немцима. 

Остаје утисак да је Партизан играо превише дефанзивно и кукавички. Као да су играчи Партизана изашли на терене да не приме три гола, а не да покушају да победе или бар избегну пораз. Пред својим навијачима мора да се игра много боље и срчаније, а то су препознали „Гробари“ који су екипу испратили скандирањем „Управа напоље!“

Извор: СРБИН.ИНФО/ Илија Вуксановић