• Почетна
  • СПОРТ
  • КРАЉИЦА СПОРТОВА У ПУНОМ СЈАЈУ – Почиње поход на дијаманте у атлетици
Прочитај ми чланак

КРАЉИЦА СПОРТОВА У ПУНОМ СЈАЈУ – Почиње поход на дијаманте у атлетици

0

 

ivana-spanovic-foto-facebook-jeffcohenphoto

Регионални лидер у преносима спортских садржаја и најгледанија кабловска телевизија „Спортклуб“ на обогатио је програм новим врхунским такмичењем у 2015. години. Поред најбољих фудбалских, кошаркашких, тениских и ауто-мото шампионата љубитељи спорта моћи ће да уживају у Дијамантској лиги, најквалитетнијем скупу атлетичара на свету.

Дијамантска лига укључује 14 атлетских митинга (Доха, Шангај, Јуџин, Рим, Бирмингем, Осло, Њујорк, Сен Дени, Лозана, Фонтвил, Лондон, Стокхолм, Цирих и Брисел). Први је на програму 15. маја, а завршни 11. септембра.

Најбољи светски атлетичари и атлетичарке бориће се у 16 дисциплина и на основу остварених резултата прикупљаће поене у дијамантској трци. Победницима те трке на крају припада дијамантски трофеј и новчана награда.

„Велика ми је част што се нашој великој спортској породици придружује и краљица. То је још један садржај који желимо да приближимо нашим гледаоцима и да им омогућимо да уживају у директним преносима тркачких, скакачких и бацачких дисциплина у којима учествују најбоље светске атлете. Предстоји нам узбудљиво лето са, надамо се, врхунским резултатима светских атлетских звезда“, рекао је први човек Спортклуба Немања Симеуновић.

Серија такмичења започиње у Азији, са два врхунска митинга у само три дана (15. и 17. маја) Дохи и Шангају. Сва пажња биће усмерена на најбржег човек на планети Јусеина Болта и француског скакача мотком Реноа Лавиленија који јури шесту узастопну титулу у дијамантској трци, док ће се ове године много очекивати и од сјајног скакача у вис Мутаза Есе Баршима.

У Шангају ћемо гледати нови дуел на 400 метара Лашона Мерита и Киранија Џејмса, а у центру пажње ће бити и Шели-Ен Фрејзер-Прајс као и Мо Фарах.

ИВАНА ШПАНОВИЋ и други из региона

Најављени су и наступи најбољих атлетичара из регије попут Иване Шпановић, Бланке Влашић, Емира Бекрића, Сандре Перковић, Асмира Колашинца и других.

Преносе Дијамантске лиге коментарисаће Гојко Андријашевић и Дарко Плавшић.

(Спорт Блиц)