• Почетна
  • СПОРТ
  • КАПИТЕН ПАРТИЗАНА: Гледамо Звезду у Евролиги и то је српски клуб!
Прочитај ми чланак

КАПИТЕН ПАРТИЗАНА: Гледамо Звезду у Евролиги и то је српски клуб!

0

dragan-milosavljevic

Капитен кошаркаша Партизана Драган Милосављевић изјавио је да је задовољан резултатима на почетку сезоне, да његова екипа напредује и да очекује да буде још боља у наставку.

„Задовољни смо резултатима, имали смо кикс против Крке, када нисмо баш најбоље одиграли. Могли смо да добијемо и Будивелник, нисмо имали среће. Све у свему, резултати нам иду на руку, и што је битно, напредујемо као тим. Очекујем да будемо још бољи“, рекао је Милосављевић.

Партизан је са Цедевитом на врху Јадранске лиге са скором 5/1, док у Евролиги има победу и два пораза. Црно-бели ће у петак у хали Пионир дочекати турски Фенербахче, који тренира њихов некадашњи стратег Жељко Обрадовић.

„Побеђивали смо Жељка више пута док је тренирао Панатинаикос. Лепо је играти против тако врхунских играча и најтрофејнијег тренера“, казао је капитен Партизана.

Милосављевић је додао да се кошаркаши Партизана посебно радују великим утакмицама и да мотив у Пиониру неће недостајати.

„Сви се радујемо утакмицама, посебно овако великим, мотивација неће фалити у атмосфери коју очекујемо. Мислим да имамо шансе против Фенербахчеа, иако су на папиру квалитетнији од нас. Фаворити су и то би требало да нам олакша неке ствари“, рекао је Милосављевић.

Он је турски тим оценио као једну од најбољих екипа у Европи и да би његов тим због тога требало да буде растерећен.

„Имају на свакој позицији пар сјајних играча и то је велики квалитет. Ми нисмо комплетни, имамо доста проблема с повредама, напорно је када се узме у обзир и распоред. Није лако играти ни против умора, али полако дижемо форму, играмо све боље“, казао је Милосављевић.

Фенербахче је лидер Групе А са све три победе, ЦСКА има две, док Будивелник, Нантер, Барселона и Партизан имају по једну. Милосављевић је рекао да је Партизан имао шансу коју није искористио против Барселоне, за коју је оценио да није у „најсјајнијој форми“, али да је пресудно да се победе директни конкуренти за пласман у Топ 16 фазу Будивелник и Нантер.

„Јадранска лига је битнија јер се преко ње остварује пласман у Евролигу, али би било јако лепо да прођемо у Топ 16 и мислим да имамо велике шансе“, рекао је Милосављевић.

Према његовим речима, велики проблем за Партизан представљају повреде Леа Вестермана и Богдана Богдановића, а да се осетио и изостанак Теренса Кинсија у утакмици са Цибоном за викенд.

„Имали смо проблемима с повредама, против Цибоне се осетио недостатак Кинсија, који је наша прва нападачка опција. То је био велики хендикеп, али смо одиграли добру утакмицу и победили добру Цибону“, навео је Милосављевић.

Он је рекао да кошаркаши Партизана када стигну прате све остале утакмице Евролиге, где игра и „вечити“ ривал Црвена звезда, која је поражена у прва три дуела.

„Пратимо Звезду, то је клуб из Србије, гледамо њихове и све добре утакмице у Евролиги кад стигнемо. Звезда ове године има одличан тим, одличне странце. Играли су јако добро против Панатинаикоса, мало несрећно изгубили. С њима нас очекује велика борба ове сезоне“, рекао је Милосављевић.

Партизан и Црвена звезда ће се први пут ове сезоне састати 18. новембра, у осмом колу Јадранске лиге.