Прочитај ми чланак

‘КАПИТАЛАЦ’ ПРИОРИТЕТ: Звезда ће због њега ићи преко лимита!

0

Челници шампиона Србије одлучни су у намери да овог лета ангажују звучно појачање у везном реду.

Недељу дана прошло је од момента када су фудбалери Црвене звезде одиграли последњу такмичарску утакмицу у сезони 2017/18, а још две недеље остало је до почетка припрема за нову.

Један део играча одмара, неки ће имати репрезентативне обавезе у предстојећем периоду, а клупски челници за то време активно раде на ангажовању појачања за наступајућу сезону.

Приоритет црвено-белих биће ангажовање офанзивног везног играча и штопера, док ће се на осталим позицијама тражити појачања у зависности од тога како се буде одвијао прелазни рок у смислу одлазака.

Не тако давно у Србији је одјекнула вест да Звезда овога лета жели да ангажује Немца рођеног у Републици Српској који се тренутно налази под уговором са Олимпијакосом.

Марко Марин је још увек на мети црвено-белих, а „Журнал“ у данашњем издању пише да ће везиста Олимпијакоса заправо бити приоритет свих приоритета у летњем прелазном року.

Немачки интернационалац уговором је везан за Олимпијакос још годину дана, а како клуб из Пиреја планира „реконструкцију“ након неуспешне сезоне врло је вероватно да ће се преиспитати и позиција Марка Марина.

Црвена звезда нема превише опција у игри али је спремна да иде преко сваког лимита не би ли „уловила капиталца“. Маринова годишња плата у Олимпијакосу износи 1.200.000 евра и то је свакако сума коју црвено-бели не могу да му понуде.

Уколико би узео у разматрање понуду Црвене звезде Марко Марин би морао да прихвати мању зараду, а можда то и не би морао да буде случај уколико Олимпијакос пристане да шампиону Србије позајми играча и притом се обавеже да му у следећој сезони плати половину зараде.

Пошто је тренер Владан Милојевић од клупских челника затражио да се појачања на позицији офанзивног везног и штопера ангажују до почетка припрема јасно је да би неке конкретне потезе могли да видимо у наредне две недеље.