• Почетна
  • СПОРТ
  • КАПЕЛО ОТКРИО: Касано је ђаво, али Роналдо је био најгори! Није хтео да смрша
Прочитај ми чланак

КАПЕЛО ОТКРИО: Касано је ђаво, али Роналдо је био најгори! Није хтео да смрша

0

Италијански стручњак причао о невољама које је имао са играчима док је тренирао краљевски клуб

Трофејни италијански стручњак Фабио Капело радио је са многим врхунским фудбалерима, неке је и сам створио, а како је и сам рекао, није увек било ни лако, ни лепо када је требало да се изађе на крај са њиховим понашањем, „бубицама“ и прохтевима.

И говорећи на конференији под називом „Лидери у фудбалу“, Капело је изненадио многе када је рекао да му је најтеже било да ради са Бразилцем Роналдом иако су многи мислили да је најгори Антонио Касано.

Истовремено, италијански тренер је истакао да је Роналдо и најбољи фудбалер са којим је радио.
“Најтежи за рад? Сви мисле да је Касано (хаха). Антонио је био млад, али је био луд за тереном. Ту је било потребно ’пеглање’, али срећом, имао је саиграче који су знали да га смире. Ипак је најтеже било са Роналдом. Кад сам био у Реалу, он се вратио после повреде леђа. Имао је 96 килограма, изгледао је као боксер. Питао сам га колико је био тежак кад је освојио Мундијал. Рекао ми је 84 кг, а онда сам му тражио да макар смрша на 88. Штета, није желео да направи ни најмању жртва, смршао је само два килограма. Играо је три меча заједно са ван Нистелројем и сва три смо изгубили“, објаснио је Капело.

Он је водио краљевски клуб у сезони 2006/07 и освојио је титулу првака Шпаније. Управо он је довео Касана из Сампдорије, а и италијански нападач је издржао само годину дана на стадиону Сантијаго Бернабеу.

После Капела, екипу Реала напустио је Роналдо који је тада каријеру наставио у Милану, мада је међу Росонерима више био статиста због серије повреда.