Прочитај ми чланак

Како је ФК Раднички „превеслао” ФК Партизан

0

pauljevic12

(Вечерње новости)

То што је Пауљевић играо за Раднички против Партизана упркос клаузули забране у уговору јесте занимљив случај, али не подлеже санкцијама, каже комесар Суперлиге Бранко Пауљевић.

Ни друго коло Суперлиге није могло да прође без полемике, афера, жалби… “Оптужени” из првог кола Партизан сада се нашао на другој страни штапа и упире прст у нишки Раднички. Разлог је наступ Бранка Пауљевића, фудбалера црно-белих на привременом раду на “Чаиру”. Десни бек према слову уговора о позајмици између два клуба није имао право да заигра у суботу против шампиона.

Док у Нишу тренер Драгољуб Беквалац прво прича како не разуме зашто је Партизан тражио клаузулу, а онда да она и не постоји, црно-бели траже реакцију фудбалских органа, јер је прекршен уговор између два клуба.

Ипак, поглед у Статут и све прописе о такмичењу открива да не постоји у правним прописима неки предвиђени случај сличан овом с Бранком Пауљевићем.

– Јесте занимљив случај, али не подлеже ниједном правном пропису. Не постоји основ да би Раднички био кажњен – каже комесар за такмичење Суперлиге Влада Булатовић.

– Ставка по којој Пауљевић не би требало да игра против Партизана је џентлменски договор између два клуба, који неко може да поштује или не. С правне стране све је регуларно, фудбалер је исправно регистрован за Раднички и има дозволу да наступи.

Оно што је у многим западноевропским лигама често правило или договор, да позајмљени играч не може да наступи против матичног клуба – у Србији отвара још једну аферу. Следећег викенда у Хумску 1 долази Раднички 1923, који у својим редовима има Филипа Кнежевића, позајмљеног од Партизана. И код њега у уговору постоји ставка да не може да наступи против црно-белих. Да видимо да ли ће Крагујевчани бити већи “џентлмени” од имењака из Ниша…