Прочитај ми чланак

Инијеста о останку у Барси: Није ствар у новцу

0

Да ли су ово добре вести за тифозе Јувентуса?

Стара изрека каже – „Где има дима, има и ватре“. А Андрес Инијеста изгледа је одлучио да долије уље на ватру у причи о одласку из Барселоне у Јувентус следећег лета.

Њему уговор са каталонским гигантом истиче у јуну 2018. године, још га није продужио и могао би као слободан играч, попут Данија Алвеса, да обуче црно-бели дрес.

“Потписивање новог уговора није питање финансијске природе. Постоје још неке личне ствари због којих желим добро да размислим и паметно преломим. Хоћу да будем искрен према свима и донесем праву одлуку“, рекао је Инијеста шпанским медијима.

Њега је, наводно, Дани Алвес већ кренуо да наговара да пређе у редове шампиона Италије.
“И даље сам у форми. Опуштен сам. Погледаћу Барселонин предлог, а онда и ко ће током лета од новајлија да стигне у клуб. То ће бити добра основа да донесем одлуку. Сигуран сам једино да, ако не будем играо за Барселону, нећу играти ни против ње. Одувек сам сањао да у дресу Барсе завршим каријеру, али ми и срце и глава кажу да сачекам и добро проценим“, додао је он.

Инијеста је од 2003. за Барселону одиграо 630 утакмица и дао 55 голова, а освојио је укупно 30 трофеја. Са Шпанијом је био светски и европски првак.