• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробари показали Европи како се навија; Партизан несрећно поражен (Видео)
Прочитај ми чланак

Гробари показали Европи како се навија; Партизан несрећно поражен (Видео)

0

Страх Италијана да ће навијачи из Србије направити велике нереде показали су се неоправданим.

Фудбалери Партизана несрећно су поражени од Интера у Милану, али се може рећи да су навијачи црно-белих осветлали образ клуба и Србије, и однели велику победу на трибинама стадиона Ђузепе Меаца.

На стадиону је било око 4.000 „Гробара“, који су свих 90 минута давали велику подршку својим љубимцима и били гласнији од далеко бројнијих домаћих навијача.

Претходних дана медији у Италији су најављивали да ће навијачи из Србије правити велике проблеме, па су очи целе Европе биле упрте у навијаче клуба из Хумске. „Гробари“ су им послали најбољу могућу поруку.

Пре утакмице су се окупљали у централним улицама Милана и без иједног инцидента пре и за време утакмице завршили гостовање у Италији. На трибинама су се могле видети заставе навијача из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Аустрије, Словеније, Швајцарске, Немачке, Енглеске, Француске…

Послушајте делић атмосфере из Милана

 

Храбри Партизан несрећно поражен од Интера
Фудбалери Партизана изгубили су у четвртак на гостовању у Милану од Интера са 1:0 у трећем колу Групе Х Лиге Европа.

Једини гол постигао је Родриго Паласио у 88. минуту.

Партизан је тако доживео други пораз у такмичењу, уз један реми. Партизан је најбољу шансу на утакмици пропустио у 87. минуту, када је након контранапада Марко Шћеповић проиграо Лазара Марковића који је остао сам пред Самиром Хандановићем, али је словеначки репрезнтативац успео да одбрани шут Марковића.

У наставку акције Интер је дошао до победоносног кола, Дијего Милито је након центаршута са десне стране пронашао усамњеног Паласиа на пет метара од гола Николе Петровића и савладао га.

Интер је боље почео утакмицу и на почетку створио три добре шансе, које нису искористили Жонатан, Марко Ливаја и Кутињо. Партизан је своју најбољу прилику у првом делу имао у 21. минуту, када је Лазар Марковић на левој страни прешао Жонатана и шутем са 13 метара погодио стативу.

Црно-бели су до гола могли и у 30. минуту када је шут Александра Миљковића са 15 метара лако одбранио Самир Хандановић и у 32. после слободног ударца Немање Томића са ивице шеснаестерца.

Одличну шансу пропустио је Антонио Касано у 62. минуту када је остао сам на осам метара од гола Партизана, али је шутирао преко гола.

У наредном колу, 8. новембра, исти ривали играју реванш у Београду.

ИНТЕР – ПАРТИЗАН 1:0 (0:0)

Стадион: Ђузепе Меаца
Гледалаца: 30.000
Судија: Лиртан Лијани (Израел)

Стрелац: Паласио 88.

ИНТЕР: Хандановић, Силвестре, Переира, Жуан, Џонатан, Гварин, Мудингај, Камбијасо, Кутињо (од 31. Паласио), Ливаја (од 52. Занети), Касано (од 76. Милито). Тренер: Андреа Страмаћони.

ПАРТИЗАН: Петровић, Миљковић, Остојић, Иванов, Лазевски, Смиљанић, Медо, Илић (од 75. Јојић), Л. Марковић, Томић, Митровић (од 68. Марко Шћеповић). Тренер: Владимир Вермезовић.