Прочитај ми чланак

Саслушан фудбалски менаџер кога су претукли Терзићеви синови

0

Фудбалски менаџер Урош Јанковић кога су Костадин и Никша Терзић, синови генералног директора ФК "Црвена звезда" Звездана Терзића, претукли на аутокоманди 17. октобра прошле године, саслушан је у тужилаштву поводом напада, сазнаје Нова.рс.

Јанковић у протеклом периоду није могао да буде саслушан из здравствених разлога.

„Сведок оштећени је раније доставио доказе да је због здравственог стања спречен, тачније нога му је још увек у гипсу, а лекар му не дозвољава да се потпуно ослони на њу. Коначно су се створили услови и Јанковић је испитан у тужилаштву“, наводи извор Нова.рс.

Према сазнањима Нова.рс, Јанковић се придружио кривичном гоњењу браће Терзић и власника „Нане“, Луке Куртовића, а који се терете за напад на њега.

Докази тужилаштва

Иначе, истрагу против браће Терзић управо је успоравало то што Јанковић није могао да буде саслушан из здравствених разлога.

Претпоставља се да је након његовог саслушања тужилаштво прикупило све потребне доказе за подизање оптужнице против Терзића.

Засад није познато каквим доказима тужилаштво располаже, да ли евентуално постоје снимци са камера са објеката у непосредној близини места напада, јер је реч о прометној улици. Извесно је и да је исказ Јанковића кључан.

Иначе, оштећени фудбалски менаџер требало је да буде саслушан 14. новембра, али се тада није појавио. Осим Јанковића, још увек није саслушан ни фудбалер Адам Марушић, који је кобне вечери био у друштву Јанковића.

Током истраге је саслушана и мајка фудбалера Марушића која је кобне вечери била са сином и Јанковићем.

Мотив сукоб између старијег Терзића и Јанковића

Подсетимо, напад се догодио 17. октобра испред локала брзе хране на Вождовцу, а Терзићи су приведени два дана касније. Костадин и Никша Терзић, синови Звездана Терзића, пуштени су из притвора 16. новембра на слободу.

Извор Нова.рс из истраге раније је за наш портал навео да је наводно мотив овог сукоба проблем између Јанковића и генералног директора Звезде, Звездана Терзића, који је настао 2022. године.

Ухапшени Никша Терзић агент БИА

Иначе, један од ухапшених Терзића, Никша, запослен је у Безбедносно-информативној агенцији (БИА), док другом, Костадину, није страно кршење закона.

Костадин је пре неколико година привођен у Црној Гори, због напада на чувара градилишта.