• Почетна
  • СПОРТ
  • Хрватска полиција: Прекинућемо меч ако буде скандирања „Убиј, убиј Србина“
Прочитај ми чланак

Хрватска полиција: Прекинућемо меч ако буде скандирања „Убиј, убиј Србина“

0

Бета

За дуел са нашом селекцијом биће ангажован велики број полицајаца, а на самом „Максимиру“ биће око хиљаду припадника полиције, што је додуше мање него за меч са Енглеском 2006. године коју је обезбеђивало 1.500 полицајаца.

hrvaa

Из полицијске управе Загреба тврде да је то довољно да се спрече инциденти. У Загреб стижу и четворица полицајаца из Србије специјализованих за рад с навијачима, а посебно полицијско обезбеђење имаће и делегација из Србије која броји око 200 људи. Иако не очекују организован долазак навијача из Србије, признају да је могуће да ће појединци доћи на утакмицу у Загреб.

– Прва контрола биће на граничним прелазима. Ако уочимо групу навијача која планира да дође у Загреб, нећемо их пропустити – откривају у хрватској полицији.

Такође 102 навијача у Хрватској имају забрану доласка на утакмицу па ће их из полиције проверавати држе ли се тога.

– Прижељкујемо фер навијање и добру атмосферу, али уколико буде инцидената спремно ћемо реагирати – рекао је начелник Управе полиције Крунослав Боровец, а преноси портал 24сата.хр 

Полиција ће, како је рекао, искористити сва распожива техничка средства, односно фотографисаће и снимати све прекршиоце, како на стадиону тако и на местима на којима је организовано праћење утакмице.

Полиција је као приоритете препознала два ризика. Желе по сваку цену да спрече сукобе различитих навијачких група које долазе у Загреб из свих делова Хрватске, као и изливе мржње због националне припадности.

На питање хрватских новинара шта ће учинити полиција уколико крене масовно скандирање „Убиј, убиј Србина“ Боровец је рекао да је обавеза организатора да упозори гледаоце, а уколико је потребно и да прекине утакмицу.

– У том случају направићемо процену треба ли полиција да интервенише, као и које ризике то може да донесе. У сваком случају ми не морамо да инетервенишемо одмах, већ можемо касније да искористимо снимљени материјал – објаснио је Боровец.

А због чега су хрватски десничари затражили од државних органа да се Синиши Михајловићу забрани улазак у Хрватску погледајте ОВДЕ.