Прочитај ми чланак

ХРВAТСKA АТЛЕТИЧАРКА У РИЈУ УЗ СРБЕ: Срце ми је велико кад Ивана Шпановић победи!

0

Хрватска атлетичарка здушно бодри све колеге из бивше Југославије и поручује да би тако требало да чине и навијачи.

Фото: АП/ЕПА

Фото: АП/ЕПА

За њу кажу да је непобедива, а она то својим остварењима потврђује. Хрватска бацачица диска Сандра Перковић поручује да ће на Играма пружити подршку спортистима из бивше Југославије, а желела би да тако раде и сви навијачи, без обзира на то из које државе долазе.

– Симпатично ми је то што се сви држимо заједно. Баш смо коментарисали како Босанци долазе код нас на терапије, ја идем код Словенаца, Словенци код Срба… Јако је битно то што се држимо заједно, тако смо јачи, све је некако у позитивном духу, добра атмосфера, ево нам се и време пролепшава.

Држите ли се заједно и на великим митинзима?

Спремна

Ово су моје друге Олимпијске игре. У Лондону сам бацила 69,11 и постала олимпијска победница… Сматрам да сам зрелија и спремнија него тада, али некако ме страх да то наглас и кажем. Игре су ипак нешто што се догађа сваке четири године и из респекта према њима, али и према самој медаљи, не желим ништа да прогнозирам. Желим само вечерас (понедељак по времену у Рију) да уђем у финале, а у уторак да дам све од себе и изведем хитац како најбоље знам.

 

– Ми се увек држимо заједно. Једноставно, лепше се дружити с нашим човеком него с неким странцем. Жао ми је што смо се распали јер мислим да бисмо били најјача сила, јачи од Немаца, Руса и Aмериканаца.

У каквим си односима с Драганом Томашевић, будући да сте конкуренткиње?

– Наши односи су одлични. Нећу рећи да смо спаринг партнери, али често смо заједно на припремама у Медулину, још од 2006. заједно тренирамо по неколико месеци. Нас две смо већ много савета поделиле једна другој, Драгана је спремна, добро је бацала на последњим тренинзима и, ако то понови, неће бити проблем да уђе у финале.

У Србији се највише очекује од Иване Шпановић, у каквим си односима с њом?

– Чуле смо се баш пред њен полазак овамо. С Иваном се најчешће срећем по митинзима и већим такмичењима. Једва чекам да дође. Навијаћу за њу, увек навијам, не видим зашто не бих и сада. Моје је срце велико кад она побеђује, као што је и њено кад ја побеђујем.

Видиш ли још неког од српских атлетичара у финалу?

– Aсмира Колашинца дефинитивно. Не желим да му стварам притисак, али оно што је бацао на последњим такмичењима није ни приближно ономе што може да баци, верујте ми. Ја као бацачица то знам.

Имаш ли неку поруку за људе у Србији?

– Не само у Србији, за све нас. Ми спортисти се цео живот спремамо за Олимпијске игре и желимо да баш овде будемо најбољи и да тако представљамо свако своју земљу. Нек сви они који су испред малих екрана стисну чврсто палчеве, јер ће свако од нас дати целог себе у такмичењу, а навијачи нек дају свој глас у навијању за нас.